Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

PSD Timiș face apel la organizațiile județene ale partidelor din opoziție, să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizația județeană Timiș a PSD cheamă organizațiile județene din Timiș ale partidele din opoziție la semnarea Pactului Național pentru Bunăstarea Românilor.

Mai exact, social democrații cer conducerilor organizațiilor locale ale partidelor de opoziție să îi convingă pe liderii lor de la București să semneze Pactul.

Avem convingerea că oamenii din teritoriu ai opoziției, mai ales primarii și ceilalți aleși locali, văd mai de aproape realitatea vieții de zi cu zi a oamenilor decât conducerile centrale ale respectivelor partide. Ei știu foarte bine că oamenii vor garanția că nivelul lor de trai va crește și că nu va scădea, iar noi, toți cei din politică trebuie să le oferim această garanție. Îi chem pe liderii organizațiilor locale și județene ale PNL, USR, PMP și UDMR să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor. Îi chem la un act de solidaritate, în favoarea românilor. Au acum ocazia să le demonstreze oamenilor din comunitate că pun pe primul plan interesul acestora și nu disciplina de partid și obediența față de liderii de la nivel central”, precizează Călin Dobra, președinte PSD Timiș.

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a propus acest pact tuturor partidelor parlamentare, cu scopul legitim ca, indiferent cine va guverna țara, românii să aibă o garanție certă că nu le vor fi tăiate, ci le vor crește pensiile și salariile, și nu le vor fi majorate taxele.

Conducerile centrale ale partidelor de dreapta au refuzat semnarea Pactului, ceea ce trădează intenția acestora de a reveni la politici de austeritate. Oamenii sunt neliniștiți pentru că știu că aceste politici ale fostelor guvernări de dreapta au adus sărăcie, suferință și convulsii sociale.

Măsurile lansate și susținute de PSD prin Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor sunt menite să asigure un trai mai bun pentru milioane de cetățeni prin:

 Creșterea pensiilor prin aplicarea Legii Pensiilor, care prevede majorarea de la 1 septembrie 2020 a punctului de pensie de la 1.265 la 1.775 lei (+40%) și a nivelului indemnizației minime de la 704 lei la 775 de lei (+10%) precum și recalcularea pensiilor, astfel încât să avem „la muncă egală, pensii egale”.

 Creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021 (cu câte 25% din diferența rămasă din momentul adoptării Legii salarizării până la nivelul prevăzut pentru 2022), majorarea anticipată, la 1 septembrie 2020, a salariilor din Educație la nivelul stabilit pentru 2022 și acordarea de vouchere de vacanță și alte bonusuri stabilite pentru angajații din sectorul public.

 Susținerea companiilor mici și mijlocii, prin menținerea impozitului de doar 1% pentru firmele cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.

 Sprijinirea celor care desfășoară activități independente, prin menținerea nivelului scăzut de impozitare, prin raportare la salariul minim pe economie.

 Sprijinirea tinerilor antreprenori, prin continuarea Programului Start-Up Nation care oferă un sprijin de 200.000 lei pentru începerea unei afaceri și care asigură finanțarea pentru înființarea a 10.000 de firme în fiecare an.

Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2019 17:29

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Primăria Timişoara caută dreptatea în instanţă, în ceea ce priveşte decizia celor de la Elba de a intrezice ca tramvaiele să întoarcă în zona gării, dat fiind că bucla de întoarcere este pe terenul lor.

Detalii

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Consiliul Județean a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului.

Detalii

Este oficial! Se redeschide traficul rutier pe podul Dragalina! Cum vor circula mijloacele de transport în comun?

Este oficial! Se redeschide traficul rutier pe podul Dragalina! Cum vor circula mijloacele de transport în comun?

Reabilitarea podului Dragalina din Timişoara, începută în vara anului trecut, este gata.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login