Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

[Foto] Premierul Viorica Dăncilă, vizită în vestul țării!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns în această după amiază și în Timiș, după ce de dimineață a fost în județul vecin, Arad.

Viorica Dăncilă a fost însoțită în această dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Agriculturii, Petre Daea și fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero. Acesta din urmă, candidat la alegerile europarlamentare.

dancila 1

Prima oprire a premierul, în vestul țării, a fost la Lipova, la Primărie. Aici s-a întâlnit cu reprezentanții administrației locale cu care a semnat un contract pentru reabilitarea unui pod peste Mureș, în valoare de 3 milioane de lei. Apoi Dăncilă a fost la spitalul din oraș, pentru a verifica stadiul lucrărilor la noul corp de clădire.

dancila 2

Premierul s-a îndreptat apoi spre Mănăstirea Radna, care este cel mai important loc de pelerinaj din vestul României pentru romano-catolici. Lăcașul de cult adăpostește icoana Maicii Domnului despre care se spune că este făcătoare de minuni, motiv pentru care mănăstirea este vizitată anual de peste o sută de mii de credincioși. Biserica a fost recent reabilitată, investiția s-a ridicat la 50 de milioane de lei, iar mai bine de jumătate din sumă reprezentând fonduri europene nerambursabile.

Viorica Dăncilă s-a îndreptat spre municipiul Arad, unde a avut o întâlnire la Prefectură cu reprezentanții instituției. La finalul vizitei din Arad a făcut o vizită la o investiție privată, mai exact la fabrica de vagoane Astra.

Premierul Viorica Dăncilă împeună cu Eugen Teodorovici și fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero au ajuns totuși în Timiș, la Giarmata.

dancila 9

Aici au fost întâmpinați de reprezentanții Primăriei, dar și de întreaga conducere a PSD Timiș, în frunte cu președintele Călin Dobra, dar și parlamentarii de Timiș.

După o discuție de câteva minute ce a avut loc în sediul Primăriei Giarmata, premierul s-a îndreptat spre școala din localitate, care va fi reabilitată cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Apoi a vizitat centrul mixt pentru situații de urgență, care adăpostește serviciul de pompieri, centrul medical de permanență și Poliția Locală.

dancila 5

Vizita nu a fost însă una fără incidente, câteva zeci de protestatari au așteptat-o pe Viorica Dăncilă la Giarmata, însă jandarmii au fost prezenți pentru a evita orice fel de situații neplăcute.

Vizita premierul Viorica Dăncilă se încheie la Timișoara, la Mitropolia Banatului, unde urmează să se întâlnească cu ÎPJ Ioan Selejan.

Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2019 17:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login