Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Premierul României, vizită la Mitropolia Banatului! Ce s-a discutat în spatele uşilor închise?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Turneul în forţă, al premierului României, Viorica Dăncilă, a cuprins şi o vizită la Timişoara, unde şeful Guvernului s-a întâlnit cu mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Întâlnirea a durat mai bine de jumătate de oră, timp în care mitropolitul a ridicat mai multe probleme pentru care a cerut sprijin de la Guvern.

CITEŞTE ŞI: CCIAT pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, ediția de vară!

mitropolitul banatului

„A fost un dialog constructiv, am discutat despre proiecte pe care Biserica le are în vedere, atât în domeniul sănătăţii cât şi în domeniul educaţional. Am vorbit despre şcoala, pe acre Biserica o construieşte aici, despre multe alte proiecte pentru Timişoara şi despre sprijinul pe care Guvernul poate să îl dea pentru derularea acestor proiecte”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă.

Printre problemele ridicate de mitropolitul Banatului se numără cea a retrocedărilor de păduri către biserici şi mănăstiri, lipsa unei legături aeriene Timişoara-Viena, care le-ar permite medicilor din Austria să vină în orşul de pe Bega să efectueze intervenţii complicate, dar şi investiţiile pe care şi le aşteaptă timişorenii de ani buni.

În total, ÎPS Ioan Selejan, a cerut sprijin de la premierul României, pentru nu mai puţin de 15 proiecte majore.

dancila mitropolit

CITEŞTE ŞI: Captură impresionantă! Poliţiştii au găsit trei kilograme de droguri, la dealeri care îşi vindeau marfa în Timiş şi Arad

“Problemele ridicate au fost legate de un ajutor financiar substanţial pentru Timişoara, în vederea proiectului Timişoara-capitală culturală europeană. Apoi, am ridicat problema sălii de sport, de 16.000 de locuri, a fermierilor, pentru că în România sunt impozitate subvenţiile de la UE. Am înţeles că în alte state nu se întâmplă asta, şi am cerut să se găsească o soluţie, astfel încât să nu se impoziteze aceşti bani, care oricum sunt puţini. De asemenea, am vorbit despre posibilitatea de extindere a şcolilor în care elevilor li se oferă o masă caldă. În plus, în cadrul Mitropoliei avem o școală cu 18 clase care se construiește acum și am făcut-o cu bani din biserică.. Am rugat pe cât posibil să ne ajute pentru a putea finaliza această lucrare că pentru orașul Timișoara ar fi important ca în septembrie să funcționeze acolo și clase primare. Este prevăzută cu cantină, este ridicată, finisată”, a detaliat mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

La finalul întrevederii, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut mitropi’olitului şi o listă scrisă a acestor probleme.

La rândul său, ÎPS Ioan Selejan a spus că şi dacă o singură investiţie se va realiza, tot e un câştig pentru Timişoara.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login