Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Preşedintele CJT, Călin Dobra, îndemn la protest! Ce le solicită tuturor liderilor politici din judeţ?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul administraţiei judeţene din Timiş lansează un apel public, îndreptat către toate partidele politice.

El le cere tuturor celor cu funcţii de conducere, indiferent de culoarea politică, să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

CITEŞTE ŞI: [Foto] Cea mai mare pictură murală din România a fost creată la Timișoara!

“Nici nu și-a trecut Cabinetul de Parlament și domnul Ludovic Orban și-a făcut deja un plan în ceea ce privește tăierile.  Primii loviți sunt primarii și cetățenii din mediul rural. Deși s-au primit asigurări că nu se va trece la niciun fel de tăieri, iată că premierul desemnat le-a transmis senin primarilor că va desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții. Anunțul este unul îngrijorător în condițiile în care sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare, iar mulți primari, din toate partidele politice, așteaptă începerea lucrărilor”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

FDI este un instrument esențial pentru dezvoltarea comunităților locale, în special a celor cu posibilități reduse.

Asta pentru că, spre deosebire de PNDL, unde primăria trebuie să asigure finanțarea și după recuperează banii, prin FDI este posibilă acordarea unui avans de 15% pentru demararea lucrărilor.

CITEŞTE ŞI: Aţi văzut-o? A plecat să se întâlnească cu o prietenă și nu s-a mai întors! Fata e dispărută de o săptămână

Tot prin FDI se pot finanța lucrări rămase neexecutate în alte proiecte de investiții.

“La nivelul județului Timiș, primarii, de la toate partidele, au depus un număr de 120 proiecte de investiții care urmau să fie finanțate prin FDI. Culmea este că, pentru toate aceste fonduri, există finanțare, ea fiind asigurată de Guvernul Viorica Dăncilă. Oprirea acestui program reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, care îi afectează, în mod unitar, pe primarii din toate partidele și care lovește, în special, în comunitățile din mediul rural, acolo unde capacitățile de finanțare pentru lucrările de interes public sunt mai reduse. Știu că este campanie electorală, dar haideți să dăm dovadă de responsabilitate în fața oamenilor, în fața comunității locale și să le cerem împreună celor care vor să preia guvernarea să nu își bată joc de viitorul nostru. Și dacă nu vă pasă de viitorul timișenilor, măcar gândiți-vă dacă veți putea să îi priviți în ochi pe primarii dumneavoastră, după o asemenea decizie”, mai spune Călin Dobra.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login