Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat ALDE: Legătura dintre Aeroportul Timișoara și Gara de Nord să se facă printr-un tren de suprafață

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sîrbu (ALDE), propune ca Aeroportul Timișoara și Gara de Nord să fie legate de o cale ferată.

CITEȘTE ȘI: Monstru cu chip de tată! Și-a violat mai bine de un an fetița de doar 10 ani!

Acesta, alături de reprezentanții Ministerului Transporturilor, cei ai Companiei Naționale Aeroporturi București, reprezentanți Romatsa, Autoritatea Aeronautică Civilă Romană, autoritățile locale Ilfov și CFR SA, au dezbătut proiectele de infrastructură  naționale, dar și de dezvoltare a localităților limitrofe ale Bucureștiului. Unul dintre subiectele de o importanță majoră este proiectul de infrastructură de cale ferată ce leagă Gara de Nord București de Aeroportul ”Henri Coandă” București. Secretarul de stat ALDE, Ovidiu Sîrbu, îl propune și la Timișoara.

Acest proiect se dorește a fi executat ca și termen înainte de începerea Campionatului European unde România va găzdui patru meciuri de fotbal. La sfârșitul acestei luni va ieși studiul de fezabilitate. Este un proiect de interes național, care ar trebui implementat și la Timișoara. Pentru că nu avem legături foarte bune între aeroport și oraș, această soluție ar veni în întâmpinarea timișorenilor, dar și a turiștilor. În mai toate marile orașe europene există un tren de suprafață care face legătura între aceste puncte de acces în oraș și cred că ar trebui să existe și în Timișoara.  Autobuzul ajunge din aeroport în oraș mai greu decât avionul de la București la Timișoara. Cred că este o soluție mai bună, decât să așteptăm acel metrou promis de Robu, care a rămas, la fel ca multe alte promisiuni, doar pe hârtie”, a spus Ovidiu Sîrbu, secretar de stat ALDE în Ministerul Transporturilor.

CITEȘTE ȘI: Concursul organizat de Sursa de Vest și Teatrul Național Timișoara s-a încheiat! Vezi aici câștigătorii invitațiilor la spectacolul ”De ce iubim femeile”

În momentul de față de la Aeroportul ”Traian Vuia” Timișoara se poate ajunge în oraș doar cu taxiul sau cu autobuzul expresul 4.

Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 15:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login