Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Marian Cucșa, deputat ALDE, după votarea bugetului: Mă bucur că Guvernul pe care îl susțin pune mare preț pe județul Timiș

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de buget pe anul 2019!

Deputatul ALDE, Marian Cucșa susține că programul de guvernare ALDE-PSD a reușit să cuprindă, în acest an, mai multe finanțări pentru obiective importante din județul Timiș dar și Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Timișul se promovează la București, în cadrul Târgului de Turism al României!

La capitolul transporturi au fost cuprinse mai multe obiective, printre care elaborarea/completarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița, modernizarea şi dezvoltarea rețelei de drumuri naționale, inclusiv prin construcția variantei de ocolire a centurii Timișoara Sud, lucrări de reparații / modernizări a liniei de cale ferată Timișoara – Arad. Suma totală prevăzută pentru aceste proiecte este de 27.140.000 lei. De asemenea, tot în bugetul pe 2019, a fost cuprinsă și construcția autostrăzii Lugoj-Deva, învaloare de 3.422.000 de lei.

În domeniul sănătății, bugetul pe 2019 cuprinde realizarea Institutului Național de Oncologie în Timișoara.

În ceea ce privește capitolul educație, au fost cuprinse mai multe proiecte spre finanțare, printre care:

Clădire Facultatea de Horticultură și Silvicultură de la USAB – 200 mii lei
Sală polivalentă – Baza Sportivă nr. 2 la Universitatea Politehnica Timișoara – 6886 mii lei
1502 spații de cazare pentru studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara – 50.000 mii lei
Extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. 1 a Universității Politehnica Timișoara – 5000 mii lei.

În acord cu prevederile Programului de Guvernare 2018-2020, principalele direcții de acțiune în domeniul culturii sunt:

Sprijinirea financiară a proiectului de prioritate națională „Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2021”.

Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a propus finanțarea programului cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii România în perioada 2017-2022. Astfel, pentru anul 2019 se analizează posibilitatea finanțării parțiale a programului cultural CEAC, prin Programul Cultural Prioritar al ministerului.

De asemenea a fost cuprins spre finanțare și Memorialul Revoluției - Decembrie 1989 din Municipiul Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Abonamente gratuite la sală pentru cei 40 de elevi timișoreni care au participat la concursul Zero Robotics din SUA!

”Am votat cu toată încrederea bugetul de stat pentru că Timișoara și județul Timiș sunt pe lista priorităților pentru investiții. Mă bucur că guvernul pe care îl susțin pune mare preț pe județul Timiș. Am demonstrate în nenumărate rânduri, că facem administrație și nu politică, iar atunci când primarul Robu pierde proiecte, guvernul alocă bani pentru dezvoltarea comunității. Prin acest buget sprijinim atât proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 care este un proiect de țară extrem de important pentru noi ca timișoreni dar și pentru România! Sprijinim studenții din Timișoara oferindu-le condiții de cazare la nivel occidental prin realizarea unui nou cămin dedicate acestora. Segmenul de sănătate nu a fost uitat de guvernul ALDE-PSD și este sprijinit prin realizarea unui Institut Național de Oncologie în Timișoara. Pe lângă aceste obiective enumerate mai sunt multe altele finanțate și care vor fi implementate. Am toată încrederea că lucrurile bune se întâmplă atunci când depui eforturile necesare pentru a-i sprijini pe cetățenii care ne-au dat votul să-I reprezentăm”, a declarat deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 16:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login