Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Adrian Pau, deputat PSD de Timiș: „Să garantăm accesul tuturor românilor la medicamentele generice!”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dispariția din farmacii a mii de medicamente reprezintă o problemă majoră pentru o mare o parte a populației din România.

Adrian Pau, deputat PSD de Timiș, spune că, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România, a identificat mai multe probleme legate de accesul românilor la medicamentele ieftine.

CITEȘTE ȘI: Cu trenul, spre Spațiul Schengen! Cinci migranți, prinși la vamă în timp ce încercau să treacă granița ilegal

„Astfel, mare parte a populației din țara noastră este în acest moment afectată de dispariția din farmacii a mii de medicamente. Mai mult, alte 2.300 de medicamente riscă să dispară din Romania în perioada următoare, 60% dintre acestea fiind medicamente sub 25 de lei, utilizate de peste 8,5 milioane de pacienți - de persoane vârstnice de bolnavi cronici și în marea lor majoritate fabricate în Romania. Introducerea contribuției pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății prin Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 77/2011 a dus la crearea unor dezechilibre majore în asigurarea accesului la tratament al pacienților prin dispariția unor medicamente esențiale, in special cele cu preț redus”, spune deputatul PSD de Timiș, Adrian Pau.

Astfel, APMGR propune o modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului, modificare ce prevede introducerea calculului diferențiat al contribuției în funcție de prețul de referință generic, concomitent cu introducerea de medicamente inovative pe lista de medicamente compensate doar prin contracte cost volum si cost volum rezultat.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Momentul în care taximetristul a fost ucis cu bestialitate de cei doi adolescenți

„În urma discuțiilor pe care le-am avut a rezultat că această propunere nu are nici un impact asupra veniturilor colectate la bugetul de stat, este singura în măsură să asigure menținerea pe piața din România a medicamentelor ieftine, folosite de milioane de pacienți, de bătrâni si de bolnavii cronici sau de cei cu boli grave, precum cancerul și care sunt, în mare parte, fabricate în Romania”, a mai spus deputatul PSD.

Adrian Pau a luat astfel decizia de a sprijini în totalitate propunerea APMGR și a solicitat colegilor din Camera Deputaților să acorde importanță acestui proiect.

„Consider că sănătatea populației din țara noastră este mai presus de orice și trebuie să sprijinim orice inițiativă care servește acest interes”, transmite Adrian Pau.

Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 14:04

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Un proiect de aproape 15 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, este blocat din cauza unei contestaţii.

Detalii

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Fostul fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza îi invită pe toți președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei pe anul 2019.

Detalii

Primul bazin de înot, construit de Consiliul Județean va fi la Jimbolia! Când încep lucrările?

Primul bazin de înot, construit de Consiliul Județean va fi la Jimbolia! Când încep lucrările?

Consiliul Județean demarează procedurile pentru construirea de bazine de înot didactice.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login