Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Gabriel Toie, secretar coordonator ALDE Timiș: ALO, PNL, de PACE ați auzit? Sau doar la război vă e gândul? Asta ne așteaptă dacă veniți voi la guvernare?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atac dur al celor din ALDE Timiş, la adresa liberalilor, pe care îi acuză că vor să diminueze fondurile europene destinate agriculturii.

Ei spun că miza este transferul acestor bani pentru înfiinţarea armatei Uniunii Europene, ceea ce este “o inepţie”.

CITEŞTE ŞI: Nebunie în trafic! Se închid străzi importante din Timişoara

“PNL consideră că ar fi oportună o reducere a banilor alocați agriculturii și creșterea bugetului alocat apărării și cercetării în acest domeniu. Motivația acestora a fost simplă: SUA cheltuie 3.3% din PIB pentru armată, în timp ce țările UE cheltuie în medie 1.3% iar UE trebuie să fie gata să se apare și fără ajutorul SUA”, transmite ALDE Timiş.

Gabriel Toie, secretar coordonator al filialei din Timiş, susţine şi el această poziţie a organizaţiei şi îi atacă dur pe liberali.

“Cred că liderii PNL se uită prea mult la Mad Max. Mâine-poimâine vin cu ideea psihotică de a da foc grânarelor, să ne înconjurăm de foc că poate ne cotropește careva. Nu vreau să intrăm aici în alte analize politice, însă pe mine, ca persoană apropiată de agricultorilor bănățeni, m-a frapat această informație. Știu că de acolo de sus, liderii PNL habar nu au cum e viața la ,,firul ierbii,, și cât de greu este să supraviețuiești fără subvenții sau fără ajutor de la Uniunea Europeană. Chiar și în aceste condiții, agricultura românească este greu de resuscitat, dar dacă le luăm oamenilor și aceste ajutoare? Ce va fi? Ce se dorește de fapt? Declarativ, toți susțin că vor să redevenim ce am fost odată, <<grânarul Europei>>, însă, faptic, PNL vrea ca România să accelereze importurile de alimente, începând de la cele de bază”, spune Gabriel Toie.

CITEŞTE ŞI: Foto: Investiţie ca în filme, în judeţul Timiş! Se ridică un centru modern pentru cursuri de dezvoltare vocaţională

ALDE le sugerează public liderilor PNL ca înainte de a încerca să ducă mai departe acest demers, să găsească o altă sursă de finanțare pentru agricultori.

“Să tai pâinea de pe masă pentru a înființa o armată a UE, este ca și când ai renunța la job dar ți-ai angaja o firmă de securitate să îți păzească locuința”, mai spun cei din ALDE Timiş.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login