Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Fritz îl vrea pe Barna președinte! Ce mesaj a trimis pe grupul intern al partidului?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început numărătoarea inversă pentru alegerea unei conduceri unice în USR PLUS, după fuziune.

În cursa pentru președinte s-au înscris trei candidați: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Derău.

CITEȘTE ȘI: Explozie a cazurilor noi de coronavirus! Aproape 4.000 au fost depistate, de ieri până azi şi au murit 96 de oameni

Contestat puternic de multe filiale, mai ales după scandalul din Guvern, Barna se bucură de susținerea taberei lui Fritz.

Acesta a trimis un mesaj în grupul intern al organizației, în care își arată sprijinul față de fostul vicepremier al României.

Opțiunea mea, pentru Dan Barna, are ca fundament și experiența ultimelor săptămâni, dar nu numai.Dan Barna a fost căpitanul echipei care a construit dintr-o mișcare un partid. A canalizat energia civică a unui grup de entuziaști spre acțiune politică. Azi avem o bază locală puternică, cu primari, viceprimari, consilieri locali și județeni. A fost un vicepremier bun, cel mai bun pe care l-a avut până acum Guvernul României: prezent, activ, luptător, urmărind cu încăpățânare obiectivele pe care ni le-am stabilit pentru guvernare(…)  A demonstrat libertatea deplină față de orice fel de presiuni exterioare, pe care doar le bănuiesc, și de calcule. A implicat partidul în decizie, a cântărit, împreună cu Dacian Cioloș și conducerea extinsă, ce pierdem noi și ce câștigă oamenii care ne-au ales, încrederea că noi nu îi trădăm. Și a acționat în direcția pe care am hotărât-o în comun, fără amânare și fără ezitare. Am marcat încă o diferență extraordinară pe care am arătat-o, ca partid în ultimele săptămâni: liderii noștri politici,  candidații Dan, Dacian, Irineu, au luat o decizie grea, fără să gândească nicio clipă la competiția internă, solidar pentru un bine mai mare. Și de-abia asta e "wow" în politica românească. Nu cred că PNL nu a luat în calcul, înainte de demiterea lui Stelian Ion, faptul că și noi suntem înaintea unor alegeri interne. Dar a pariat, din nou și greșit, că nu pleacă câinele de bunăvoie din măcelărie, așa cum am auzit că se spune aici: pentru noi România nu e măcelăria politicienilor. Hotărârea mea este să-l susțin și să-l votez pe Dan Barna președinte al USRPLUS, care m-a convins, în ultimele luni, că este un lider și un om de stat, și pentru vremuri bune și pentru cele grele”, a scris Dominic Fritz în mesajul transmis colegilor.

CITEȘTE ȘI: O femeie a murit, după ce a intrat cu maşina într-un copac! A fost solicitat şi elicopterul SMURD

De aceeași parte a baricadei este și Cristian Moș, președintele CJT. El consideră că Barna are toate atuu-rile pentru a fi președintele partidului. 

Când Dan spunea că pentru a schimba România trebuie să o guvernăm unii spuneau că asta e imposibil, ca e o naivitate să credem că vom ajunge prea curând la guvernare. Dar am ajuns acolo și am demonstrat că avem cei mai competenți și capabili oameni care pot guverna țara. Am construit de la zero alături de Dan, Drulă, Ghinea și mulți dintre voi, cei care ați ales să nu stați deoparte.. dar ăsta a fost doar începutul”, este mesajul lui Moș, pe același grup intern.

Sigurul care are o altă opinie este Raul Olajos, fost vicepreședinte PLUS Timiș. El vede un traseu bun pentru USR PLUS, sub conducerea lui Dacian Cioloș.

Cand spun ca Dacian Ciolos este optiunea mea categorica pentru functia de presedinte Usrplus, asta am in vedere: are datele genetice pentru a performa in aceasta functie si ne poate duce acolo unde ne dorim, la procentele care sa ne permita o reforma a statului in profunzime. Asta nu inseamna ca Dan Barna nu are meritele lui si abilitatile lui. Si da, nu il 'tradati' pe Dan Barna daca optati pentru Dacian presedinte, in acest moment. Pentru ca vrem sa castigam Liga Campionilor si nu ne multumim cu titlul de vicecampion national”, a scris Raul Olajos.

Ultima modificare Marți, 14 Septembrie 2021 17:48

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login