Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Dovada matrapazlâcurilor de lângă Timişoara! Gerald Simonis demască mafia imobiliară din Moşniţa Nouă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acuzaţii grave, privind gestionarea banilor publici, în interesul anumitor persoane, la Moşniţa Nouă.

Gerald Simonis, candidat independent la Primărie, spune că actualul edil al comunei vrea asfaltări în câmp, în timp ce 70% dintre locuitori au drumuri de pământ.

Este convins că la mijloc este o manevră a liberalilor, care apără interesele unor apropiaţi.

“Au trecut două săptămâni de când am facut această dezvăluire şocantă, iar atunci v-am promis documente şi dovezi. Am întârziat pentru că am vrut să documentez foarte bine acest subiect, spre a nu exista dubii.

Sper că nu ați crezut nicio secundă că am fraternizat cu mafia imobiliară liberală, care de ani de zile a transformat comuna Moșnița Nouă într-un poligon de încercare a celor mai dubioase metode de fraudare a banilor publici și de fentare a legii. Totul făcut pentru a-și crește conturile lor personale și în niciun caz pentru binele comunității. Am încercat să descâlcesc o parte din aceste mârșăvii și să vi le prezint cu probe pentru ca, în 27 septembrie când mergeți la vot, să știți care este realitatea”, scrie Gerald Simonis, pe pagina lui de facebook.

Acesta aminteşte de consilierul local Alexandru Proteasa, care este şi preşedintele PNL Moşnita Nouă, dar şi secretarul Comisiei de Urbanism a Consiliului Local Moșnița Nouă, precum şi asociat/administrator în două firme de imobiliare: Moșnița Imobiliare SRL și Alex Real Estate 2016 SRL.

CITEŞTE ŞI: Semnal de alarmă, tras de medicii dentiști! Tot mai mulți pacienți speriați de COVID, amână vizita la stomatolog până ajung în situații care le pun sănătatea în pericol

“Exista o crasă incompatibilitate și un conflict major de interese, iar documentele și cele petrecute în ultimii ani dovedesc că este mai mult decât atât. Ați văzut cu toții cum a ”înflorit” asfaltul pe câmp, pe niște străzi care nu există decât pe hârtie, acolo nefiind acum ridicată nicio casă, pe străzile Andrada și Adriana. Asta în condițiile în care alte străzi învecinate, precum strada Monica sau strada Florentina sunt populate în proporție de 90% și locuitorii de aici trebuie să meargă în continuare pe drum de piatră.

De ce?

Pentru că interesele consilierului Proteasa si ale primarului Bucur sunt pe primul loc. ”Întâmplător”, firma Moșnița Imobiliare SRL este cea care a avut exclusivitate și a intermediat vânzările terenurilor din PUZ-ul care acum este înconjurat prin câmp de centura de străzi care urmează sa fie asfaltate. Nu este un secret că valoarea parcelelor creşte în momentul în care există deja utilități”, mai scrie Simonis, care a ataşat şi mai multe documente, care pot fi consultate aici.

Unul dintre drumurile care urmează să fie asfaltate deserveşte două terenuri ale firmei Alex Real Estate 2016 SRL, a consilierul PNL, Proteasa.

teren simonis

“După ce colegul său de partid, primarul Bucur, a decis să treacă asfaltul pe lângă parcela colegului său Proteasa, normal că nu i-a fost greu să arunce praf în ochii moșnițenilor care înoată în noroaie că vor asfalta și alte străzi. #sepoate este de fapt mesajul arogant că orice este posibil pentru ei, nu pentru plătitorii de taxe și impozite. "Interesul comunității" este o expresie folosită în bătaie de joc, pentru că de fapt se urmăresc propriile interese şi umplerea conturilor folosindu-se de administrația locală. Și ne dovedește lucrul acesta tot consilierul local Alexandru Proteasa: în februarie 2020 a întocmit un referat prin care a propus și s-a aprobat apoi în Consiliul Local o strategie de amenajare a centrului localității Moșnița Veche pentru modernizarea clădirilor, străzilor, iluminat public, spații verzi, coșuri de gunoi. Absolut normal și de aplaudat, chiar dacă lucrurile acestea ar fi trebuit să se întâmple de mult. Însă din nou surpriză: demersul consilierului Proteasa ascunde de fapt interesul investitorului Proteasa. Asta pentru că firma sa, Alex Real Estate 2016 SRL (deja v-ați obișnuit cu ea) cumpără jumătate din cei 2.000 de metri pătrați ai terenurilor din Cărțile Funciare 420630 și 420631. Cine se va bucura de creșterea valorii terenului în urma proiectului de modernizare propus de consilierul Proteasa? Desigur, omul de afaceri Proteasa. Binențeles, pentru că #sepoate orice în comuna noastră”, mai arată Gerald Simonis.

Consilierul PNL Alexandru Proteasa se ocupă şi de supravegherea modului în care se lucrează la viitorul plan urbanistic al comunei, lucru considerat de Simonis, un conflict de interese.

CITEŞTE ŞI: Transferul Aeroportului Timişoara, la autorităţile locale, atacat la CCR! Reacţia deputatului Alfred Simonis care a iniţiat această lege

“Toate cele scrise sunt probate cu documente. Consider că a venit momentul să nu mai acceptăm asemenea lucruri. Nimeni nu este mai presus de lege și cred că, indiferent de culoare politică, oricare ales local care încalcă legea trebuie să dea socoteală. Nu mai merge cu jumătăți de măsură! Tăcerea noastră nu va face decât să le dea putere. Așa că vă cer tuturor să vorbiți despre cele scrise de mine, să dați share și, bineințeles, în 27 septembrie să mergeți la vot și să schimbați lucrurile. Pentru că mafiei îi este frică de lumina adevărului și de votul cetățeanului corect informat!

Sunt Gerald Simonis și vă promit că voi rămâne”, a conchis Simonis.

 

Comandat de Simonis Gerald Oscar - Candidat Independent Primaria Mosnita Noua 

Executat de SC VEST IMAGE PRODUCTION SRL

Cod mandatar financiar : 24200428

 

 

Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 18:05

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login