Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, nu vrea pensie specială și își va da demisia din Parlament, înainte de încheierea mandatului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alfred Simonis, deputatul PSD de Timiș, renunță la pensia specială.

Social democratul anunță că își va da demisia în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de această pensie.

Conform legii, pentru a beneficia de pensia specială demnitarii trebuie să aibă un mandat întreg, în caz contrar pierd acest privilegiu.

Simonis spune însă că nu este de acord cu aceste pensii și astfel va renunța la indemnizație, dându-și demisia.

Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială! Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin. Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate.  Am luptat - fiind ferm convins că așa este corect! -  pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas -  corect! - pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni. Pentru viitor însă, viitorul Parlament trebuie să legifereze #FĂRĂPRIVILEGII în funcții publice. Pentru că toți suntem egali”, spune deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis.

Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 20:39

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login