Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul, Matei Suciu, critică dur propunerea ca spitalele private să participe la programele naţionale: Liberalii ne scot viața la mezat!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un subiecte fierbinte al acestor zile îl reprezintă propunerea formulată de Ministerul Sănătăţii potrivit căreia spitalele private ar putea oferi servicii medicale în cadrul programelor naţionale de sănătate.

În opinia social-democraţilor, acest lucru înseamnă o privatizare a sistemului de sănătate, astfel că este aspru criticat.

CITEŞTE ŞI: Găteşti şi dăruieşti! Eveniment de suflet, organizat la Aeroportul Internaţional Timişoara

Printre contestatarii proiectului se numără şi deputatul de Timiş, Matei Suciu, care spune că propunerea este de fapt o afacere de partid, marca PNL.

“Noul plan, copt în laboratoarele pline de interese obscure ale PNL, de privatizare a programelor de sănătate publică, este apogeul impertinenței la adresa românilor. În fapt, este demonstrația finală a certitudinii (pentru foarte mulți dintre noi, deja, la nici trei luni de guvernare) că liberalii ne scot viața la mezat, fără să le tresare vreun mușchi. Pentru PNL, atunci când banii vorbesc, poporul nu există!

Fără jenă, împotriva celor care au crezut în ei, liberalii vând, mișelește, sănătatea intereselor private. Privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid, marca PNL.

Rezultatul acestui plan diabolic este evident: tot mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să aleagă calea clinicilor private, contra-cost. În condițiile în care Sănătatea este un drept garantat de constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, o asemenea inițiativă este imorală și inacceptabilă!
PSD se opune categoric privatizării Sănătății și proiectului PNL de atac direct asupra vieții românilor. Câți dintre pacienți își permit tratamentul într-o clinică privată, câti dintre români își permit co-plata? Cum e posibilă o asemenea sfidare națională? Pe viața pacienților, tratați până acum gratuit la stat, îmbogățim mediul privat de sănătate, pentru că avem prieteni și interese inimaginabile? Zerourile care se învârt în acest domeniu sunt foarte multe și, acum, oficial, într-o asumare cinică liberală, mult mai importante decât viețile care se pot opri, oricând.

Abordarea imorală a PNL este, de fapt, o privatizare mascată a programelor de sănătate publică și a celor de urgență. Doar că ea contravine flagrant dreptului la Sănătate garantat de Constituție, pentru toți cetățenii. Sănătatea e „la liber”, nu “pe bani”, nu se tranzacționează, nu se scoate la licitație cu strigare și adjudecare!

Actualul ministru al Sănătății provine dintr-un spital privat care va beneficia în mod direct de pe urma unei astfel de măsuri. Trageți singuri concluziile.

Între timp, vă asigur că PSD va lupta, cu toată forța, împotriva legiferării unui asemenea act de trădare...vitală, căci despre viață vorbim!”

CITEŞTE ŞI: Garajiada continuă la Timişoara! Vor fi demolate alte aproape 250 de garaje

 

 

 

Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2020 15:14

2 comentarii

 • Ochiullimpede

  Domnu Suciu știe cel mai bine despre interese personale sau de grup, la modul cum la trădat pe grindeanu susținând ideologia de Teleorman a marelui politician pestriț dragnea.

  Raportează Ochiullimpede Luni, 03 Februarie 2020 19:46 Link la comentariu
 • doiu67@yahoo.com

  Cand ai avut banii pe mana... !? Ce ai facut cu ei? Distrusi politic ! MARVE ale societatii , RUSINE !!!

  Raportează [email protected] Marți, 28 Ianuarie 2020 15:45 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login