Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul ALDE, Marian Cucșa, vrea ca părinții să aibă liber de la serviciu când școlile sunt închise! A inițiat și un proiect de lege

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul ALDE, Marian Cucșa a depus în Parlament un proiect de lege privind acordarea unor zile libere pentru părinți în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Acesta a fost semnat de către toți deputații ALDE și urmează să fie dezbătut în comisiile de specialitate. 

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu, la Timișoara! Care este scopul vizitei sale?

Proiectul prevede că se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Am considerat binevenită dar și normală o astfel de facilitate deoarece nu toți părinții își pot lăsa copiii la bunici sau își permit să plătească o bonă. Prevederile se aplică părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățămant și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați încadrul unei unități de învățămant”, spune deputatul ALDE, Marian Cucșa.

Conform proiectului, părinții au dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea unităților de învățământ respective. Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale, pe baza unei declarații pe proprie răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

În cazul familiilor monoparentale, declarația pe proprie răspundere se semnează doar de către tutorele legal al copilului.

CITEȘTE ȘI: Camera de Comerț din Timiș, prezentă la aniversarea Programului Virtual Power Plant!

În cazul în care, în urma unor verificări, se constată că ambii părinți au solicitat simultan zile libere, va fi anulată definitiv posibilitatea ulterioară de a mai beneficia de prevederile prezentei legi.

În cazul familiilor cu mai mulți copii, zilele libere se acordă unuia dintre părinți, respective tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale.Indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului, este egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare și se aplică tuturor angajatorilor din mediul public și privat.

Ultima modificare Joi, 07 Martie 2019 15:45

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

În Timiş se construieşte un centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi! Investiţia va fi făcută de CJT, cu bani de la bugetul judeţului

În Timiş se construieşte un centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi! Investiţia va fi făcută de CJT, cu bani de la bugetul judeţului

Consiliul Județean alocă aproape 13 milioane de lei pentru construirea unui centru de recuperare destinat persoanelor cu dizabilități.

Detalii

Consiliul Județean alocă 1,8 milioane lei pentru două cămine de bătrâni din Timiș!

Consiliul Județean alocă 1,8 milioane lei pentru două cămine de bătrâni din Timiș!

Consiliul Județean a aprobat alocarea a 1.800.000 lei pentru bătrânii din Timiș care au nevoie de asistență.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login