Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul Adrian Pau îi cere explicaţii premierului, Ludovic Orban, pe tema modificării Constituţiei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Despre anumite schimbări în ceea ce priveşte Legea Fundamentală a României se vorbeşte de ani buni, iar acum, subiectul este adus din nou în atenţia opiniei publice, de Ludovic Orban.

Modificarea Constituţiei este o necesitate, în opinia celor din Pro România, care consider că unele articole nu sunt sufficient de clare.

CITEŞTE ŞI: Daţi jos din tren! Călătoria s-a întrerupt brusc, pentru trei tineri care se pregăteau să iasă din ţară

“Astăzi, 8 decembrie, la 28 de ani de la adoptarea primei Constituții după regimul comunist, consider că se impune o dezbatere serioasă asupra modificării Legii Fundamentale. De-a lungul a aproape trei decenii, Constituția României a reprezentat pilonul în jurul căruia am reconstruit democrația, după jumătate de secol de totalitarism. Am avut, însă, și multe situații în care Constituția nu a fost suficient de clară. Fie că vorbim de numirile și revocările magistraților, ale miniștrilor, retrimiterile de legi în Parlament sau regimul imunităților, toate aceste aspecte și multe altele cu care ne-am confruntat în cele aproape trei decenii de democrație post-comunistă, trebuie dezbătute și adaptate necesităților de astăzi”, spune deputatul de Timiş, Adrian Pau.

În aceste condiţii, parlamentarul salută deschiderea premierului referitor la acest subiect, însă nu înţelege de discuţiile sunt amânate.

CITEŞTE ŞI: Din suflet de copil! Elevii de la Montessori au fost Moş Nicolae pentru micuţii de la mai multe şcoli din judeţ

“Nu înțeleg la ce se referă domnia sa prin <<moment politic oportun>> sau prin schimbarea <<sistemului constituţional>>. Adică să așteptăm până va avea PNL peste 60% în Parlament și să ne transformăm, eventual, în republică prezidențială? Sistem constituțional de care nu prea suntem departe, de facto, întrucât domnul Klaus Iohannis este nu doar Președintele României, dar și președintele PNL, precum și prim-ministru. Sau crede domnul Orban că nu se văd aceste încălcări flagrante ale Constituției atunci când de la Cotroceni ni se spune ce va face Guvernul sau când domnul Iohannis participă la ședințele de birou politic ale liberalilor?!
Haideți, domnule Orban, să nu mai inventăm momente politice oportune și să nu mai tergiversăm aplicarea voinței populare și să avem 300 de parlamentari, la care să adaugăm eliminiarea imunității președintelui (să fie ca la parlamentari, doar pentru declarații politice), să revenim la mandat de patru ani pentru Președinte și recuplarea cu alegerile parlamentare, precum și alte modificări ce vor rezulta din dezbaterile pe această temă. Iar până vom avea o nouă Constituție, dacă tot vă raportați cu atâta respect la Legea Fundamentală, mă aștept să nu-l mai primiți pe domnul Iohannis la ședințele dumneavoastră de partid”, a mai punctat Adrian Pau.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login