Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Dan Gherman, candidat ALDE la Parlamentul European și președintele tinerilor din ALDE Timiș: ALDE militează pentru consolidarea identității tinerilor români în Europa (P)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una din temele mult discutate în ultimii ani este cum poate România să îi determine pe tineri să rămână în țară după terminarea studiilor!

Acest lucru se poate face printr-o singură modalitate: creșterea nivelului de trai. În unele domenii, cum ar fi IT-ul, ALDE a reușit acest lucru.

De asemenea, creșterea salariilor în sistemul de sănătate a oprit din plecarea medicilor. Au fost alocați bani europeni pentru a preveni abandonul școlar și integrarea tinerilor pe piața muncii. Iată câteva exemple:

o Peste 80.000 de elevi din liceele profesionale vor primi burse profesionale în valoare de 200 lei/lună pentru a fi stimulați să meargă la școală. Pentru acordarea burselor au fost alocate 71,44 milioane de Euro fonduri europene.

o Tinerii, care provin din grupuri vulnerabile și sunt în risc de abandon universitar, pot primi o bursă de 300 lei lunar, timp de 18 luni. 

o Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret 2017-2020, aprobat de guvernul PSD-ALDE, este un document strategic în domeniul ocupării tinerilor, ce vine ca o continuare a Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret 2014-2015.

Dan Gherman, candidat ALDE la Parlamentul European:Î n continuare, la nivel european, vom sprijini măsuri care să ducă la un grad ridicat de expertiză în rândul tinerilor, iar prin creșterea nivelului de trai să-i determinăm să rămână în țară. Măsuri propuse:  

o ALDE va cere în viitorul Parlament European ca fondurile pentru programul Erasmus să fie suplimentate. Vrem ca în acest program să se implice cât mai mulți români pentru a dobândi noi cunoștințe. Vrem cât mai multe colaborări între școala românească și entități omoloage din Uniune. 

     Adoptarea de noi programe complementare pe lângă cele tradiționale care se află sub umbrela Erasmus.

o Promovarea de domenii noi de educație și de formare a tinerilor.o Stabilirea unei rețele de universități europene care să faciliteze și să permită accesul rapid al tinerilor la programele universitate.

o Mobilitatea sporită și schimburile inter-universitate ale tinerilor europeni.

o Continuarea implementării de acțiuni și proiecte care să dezvolte o strategie bazată pe învățarea pe tot parcursul vieții.

Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 15:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Bugetul județului Timiș, aprobat cu unanimitate de voturi! Unde se duc cei mai mulți bani?

Bugetul județului Timiș, aprobat cu unanimitate de voturi! Unde se duc cei mai mulți bani?

Bugetul județului Timiș a fost aprobat în plenul Consiliului Județean! Anul acesta bugetul este mai mic față de cel din 2019, cu aproape 25 de milioane de lei.

Detalii

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login