Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Coronavirusul scoate din sertare o lege din 2019! Atunci, deputatul de Timiş, Marian Cucşa a propus acordarea de zile libere pentru părinţi, când se închid şcolile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legea depusă în Parlament în urmă cu do ani, de deputatul Marian Cucşa, revine în actualitate în aceste zile.

Este vorba despre proiectul privind acordarea de zile libere părinţilor, atunci când şcolile la care învaţă copii lor, sunt închise.

CITEŞTE ŞI: Prefectul de Timiș are probleme penale! DNA cere redeschiderea unui dosar în care Liliana Oneț a fost trimisă în judecată

Cum de mâine, toate unităţile de învăţământ din România au cursurile suspendate, din cauza coronavirusului, oamenii nu ştiu cu cine să îi lase pe cei mici, cât timp ei sunt la lucru.

Salvarea vine de la propunerea lui Cucşa, care prevede ca unul dintre părinţi să primeasca liber, pentru a sta acasă cu copiii, dacă aceştia au vârsta de până la 12 ani.

“Am iniţiat acest proiect în 2019, la solicitarea unui grup de părinţi din Timiş care s-au lovit de problema aceasta cu închiderea şcolilor ca urmare a unor căderi masive de zăpadă. E o lege care vine realmente în sprijinul părinţilor şi am dus lupte grele pentru a ajunge la votul final din Camera Deputaţilor.
Ma bucur să văd ca sunt interesate şi alte partide să trecem legea de urgenţă pentru că e singura soluţie optimă care vine în sprijinul părinţilor. Aceasta lege vine şi în sprijinul anagajatorilor pentru ca am propus să îşi deducă costurile din plata impozitelor către stat. Sper ca joi să fie votată şi promulgată de preşedinte”, a declarat deputatul de Timiş, Marian Cucşa.

CITEŞTE ŞI: DISKOteka Festival se amână, de teama coronavirusului! Evenimentul este reprogramat în toamnă

Astăzi, parlamentarul a adăugat un amendament pentru a clarifica şi problema finanţării.

Astfel, banii  pentru zilele nelucrate de părinţii care beneficiază de această lege, vor fi deduşi din impozit.

 

 

 

Ultima modificare Marți, 10 Martie 2020 15:22

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login