Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Atacul deputatului Alfred Simonis: Liberalii pregătesc o manevră care va lăsa Timişoara fără spital regional

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Managerul Spitalului Judeţean din Timişoara cere schimbarea încadrării unităţii în spital regional, pe motiv că astfel fondurile primite de la ministerul Sănătăţii ar creşte.

Solicitarea însă, i-a atras atenţia deputatului PSD, Alfred Simonis, care consider că la mijloc este o manevră prin care oraşul de pe Bega nu va mai avea parte de un spital regional nou.

CITEŞTE ŞI: 479 de timișeni infectați cu COVID-19! La nivel național am trecut de pragul de 13.000 de cazuri de coronavirus!

“Conducerea liberală a Spitalului Judetean din Timisora ne Întinde o capcana în care este obligatoriu să nu cădem, dacă ținem la sănătatea oamenilor din acest oraș.

Liberalii din Timiș reușesc să bată record după record la punerea în practică a unor inițiative îndoielnice. Asta e clar. Există însă una referitoare la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” Timișoara, care deși aparent pare doar o formală modificare de statut, ascunde o foarte gravă și nefericită manevră, care ne va lăsa fără spital regional.

Că sunt buni la fente și la manevre, asta nu e o noutate, însă pe această temă, pur și simplu sfidează. În februarie 2019 PNL Timiș anunța că va demara o campanie de strângere de semnaturi pentru spitalele regionale, inclusiv pentru Timișoara, asta ca să arate că sănătatea și construcția spitalelor sunt priorități clare pentru PNL.

Un an și câteva luni mai târziu, managerul celui mai mare spital din vestul țării, tânărul liberal Raul Pătrașcu, girat de PNL, ticluiește să transforme unitatea pe care o conduce într-un spital regional. Această manevră, gândită în defavoarea totală a pacienților, va pune cu siguranță punct investiției într-un spital regional nou, așa cum merită Timișoara.

Păi ori ne dorim un spital regional nou și modern, ori nu ne mai dorim, domnilor de la PNL. Ar fi bine să vă clarificați intențiile și să nu vă jucați cu sănătatea oamenilor. Un spital regional nou, la standarde europene, ar fi un câștig fantastic pentru oraș, județ și regiune. Și ar însemna ca toți cei care merg acum la Szeged, Budapesta sau Viena, să se poată trata în condiții similare chiar la ei acasă”,  a scris Alfred Simonis, pe facebook.

CITEŞTE ŞI: Succesul Maternității Bega, unde sunt tratate cazurile de coronavirus! Cum au fost evitate îmbolnăvirile în rândul cadrelor medicale?

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login