Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Alina Brie, președintele Organizației de Femei ALDE Timiș: “Obezitatea în rândul copiilor din județ, o problemă îngrijorătoare”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Obezitatea în România a devenit o problemă îngrijorătoare, în condițiile în care unul din patru copii suferă de această boală.

Tot mai mulți specialiști atrag atenția asupra acestei boli, care e din ce în ce mai frecventă în rândul copiilor. Medicul Alina Brie, președinte Organizația de Femei ALDE Timiș trage un semnal de alarmă și spune că problema pleacă de la părinți și autorități. În aceste condiții cere primarului Timișoarei să se implice mai mult și să ia exemplul alor orașe.

Pentru că activez într-o secție de endocrinologie pediatrică mă întâlnesc zilnic cu copii care sunt afectați de obezitate. Obezitatea începe să fie prezentă de la vârste foarte fragede și apare din cauza alimentației neadaptate vârstei, sedentarismului, dar și din cauza faptului că părinții nu sunt informați asupra riscurilor în ceea ce privește alimentația lor. Meniul de la creșe, grădinițe, școli este uneori prea bogat în glucide. Acesta trebuie echilibrat și dat la vârste potrivite. Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra acestui aspect, mai ales că în România unul din patru copii suferă de obezitate. Trebuie ca instituțiile școlare să țină cont de normele stabilite de specialiști, mai ales că acestea există, însă atunci când vine vorba de alimentația copilului nu sunt puse întotdeauna în practică. Din păcate la noi municipalitatea nu se implică. Avem exemplul Clujului, unde am citit recent că primăria a susținut intruducerea în grădinițe al unui program de alimentație sănătos. Trebuie să se ia în calcul această variantă  pe lângă faptul că sunt necesare verificări în aceste instituții, atât în municipiul Timișoara, cât și în județ. Cerem administrației Robu să privească cu seriozitate acest aspect, mai că pe cel al locurilor prea puține din grădinițe la ignorat, acesta este necesar pentru sănătatea copiilor noștri”, spun Alina Brie, președinte Organizația de Femei ALDE Timiș.

Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2018 12:27

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login