Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Alina Brie, medic pediatru, președintele femeilor din ALDE Timiș: vom susține toate investițiile în sănătate!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentanţii ALDE Timiş au ajuns la concluzia că România sănătoasă se poate face printr-o abordare în două etape.

Acestea sunt creșterea salariului personalului medical și un proces amplu de modernizare și dotare cu echipamente medicale.

CITEŞTE ŞI: Motivul halucinant pentru care un tânăr a jefuit o casă de pariuri! VIDEO

De  la 1 martie 2018, medicii, asistenții, șoferii de autosanitară și ambulanțierii beneficiază de salarii mărite.

În aceste condiţii, cei de la ALDE spun că efectele nu au întârziat să apară: medicii nu mai părăsesc România, iar unii au început să se întoarcă.

“În același timp, suntem conștienți de faptul că, pe lângă salarii mărite, cadrele medicale au nevoie și de o infrastructură adecvată pentru a putea oferi pacienţilor un act medical de calitate. De aceea, guvernul PSD-ALDE a venit cu un buget considerabil mărit pentru investiții. De la 170 de milioane de lei în 2017, l-am crescut în 2018 la 193 de milioane de lei, iar în 2019 avem 1,1 miliarde lei. Acest lucru înseamnă investiții masive în unităţile sanitare, cum ar fi lucrări de construcţie, extindere şi reamenajare, necesare în unele spitale, precum şi în echipamente şi aparatură de înaltă performanţă în spitalele din ţară - atât în cele din subordinea MS, cât şi în cele din subordinea autorităţilor locale. Anul acesta vor fi finanţate proiecte tehnice, lucrări de construcţii pentru dezvoltarea în continuare a reţelei de radioterapie în Timişoara și mai multe orașe din țară”, spune dr. Alina Brie, președintele organizației de femei ALDE Timiș.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Decizie de ultimă oră, în cazul criminalului de la Făget! Ce a declarat bărbatul în faţa judecătorilor?

Cei de la ALDE mai subliniază şi faptul că actualul Guvern a alocat 26,8 milioane de lei pentru modernizarea singurului sanatoriu de recuperare a copiilor din România de la Techirghiol.

“O altă realizare o reprezintă diminuarea cu minimum 35% a prețului medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul și au fost înregistrate ca medicamente generice.Sunt măsuri necesare pentru a avea o Românie sănătoasă și de aceea avem nevoie de continuitate și de sprijin la nivel european pentru că majoritatea proiectelor au fost implementate cu fonduri europene”, mai spune  medicul Alina Brie.

 

 

 

 

Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 18:47

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login