Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Alina Brie, medic pediatru, președintele femeilor din ALDE Timiș: vom susține toate investițiile în sănătate!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentanţii ALDE Timiş au ajuns la concluzia că România sănătoasă se poate face printr-o abordare în două etape.

Acestea sunt creșterea salariului personalului medical și un proces amplu de modernizare și dotare cu echipamente medicale.

CITEŞTE ŞI: Motivul halucinant pentru care un tânăr a jefuit o casă de pariuri! VIDEO

De  la 1 martie 2018, medicii, asistenții, șoferii de autosanitară și ambulanțierii beneficiază de salarii mărite.

În aceste condiţii, cei de la ALDE spun că efectele nu au întârziat să apară: medicii nu mai părăsesc România, iar unii au început să se întoarcă.

“În același timp, suntem conștienți de faptul că, pe lângă salarii mărite, cadrele medicale au nevoie și de o infrastructură adecvată pentru a putea oferi pacienţilor un act medical de calitate. De aceea, guvernul PSD-ALDE a venit cu un buget considerabil mărit pentru investiții. De la 170 de milioane de lei în 2017, l-am crescut în 2018 la 193 de milioane de lei, iar în 2019 avem 1,1 miliarde lei. Acest lucru înseamnă investiții masive în unităţile sanitare, cum ar fi lucrări de construcţie, extindere şi reamenajare, necesare în unele spitale, precum şi în echipamente şi aparatură de înaltă performanţă în spitalele din ţară - atât în cele din subordinea MS, cât şi în cele din subordinea autorităţilor locale. Anul acesta vor fi finanţate proiecte tehnice, lucrări de construcţii pentru dezvoltarea în continuare a reţelei de radioterapie în Timişoara și mai multe orașe din țară”, spune dr. Alina Brie, președintele organizației de femei ALDE Timiș.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Decizie de ultimă oră, în cazul criminalului de la Făget! Ce a declarat bărbatul în faţa judecătorilor?

Cei de la ALDE mai subliniază şi faptul că actualul Guvern a alocat 26,8 milioane de lei pentru modernizarea singurului sanatoriu de recuperare a copiilor din România de la Techirghiol.

“O altă realizare o reprezintă diminuarea cu minimum 35% a prețului medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul și au fost înregistrate ca medicamente generice.Sunt măsuri necesare pentru a avea o Românie sănătoasă și de aceea avem nevoie de continuitate și de sprijin la nivel european pentru că majoritatea proiectelor au fost implementate cu fonduri europene”, mai spune  medicul Alina Brie.

 

 

 

 

Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 18:47

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Bugetul județului Timiș, aprobat cu unanimitate de voturi! Unde se duc cei mai mulți bani?

Bugetul județului Timiș, aprobat cu unanimitate de voturi! Unde se duc cei mai mulți bani?

Bugetul județului Timiș a fost aprobat în plenul Consiliului Județean! Anul acesta bugetul este mai mic față de cel din 2019, cu aproape 25 de milioane de lei.

Detalii

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login