Skip to main content

Patru milioane de euro, investite în apropiere de Timişoara! Se deschide un centru de sortare a ambalajelor din sticlă, plastic şi metal

Implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România aduce o investiţie uriaşă în comuna Giarmata, din judeţul Timiş, unde se deschide cel de-al doilea centru de numărare şi sortare din ţara noastră.

Este vorba despre un depozit cu o suprafaţă de 4.400 mp, care va funcţiona, începând de săptămâna viitoare, în incinta Parcului Industrial Global Vision.

Investiţia, în valoare de aproape patru milioane de euro, va crea, în primă fază, 35 de locuri de muncă pentru oamenii din zonă.

Depozitul de la Giarmata aparţine companiei RetuRO, care vrea să deschidă, în total, 17 astfel de centre regionale, pe teritoriul României.

În cel de la Giarmata vor fi transportate atât ambalajele de băuturi colectate manual, cât și automat, prin echipamente de tip RVM.

Ambalajele din sticlă vor fi numărate, sparte și pregătite pentru reciclare.

În plus, aici vor fi aduși și baloții proveniți din centrele regionale de numărare, urmând să fie supuși unui proces de sortare optică.

Ambalajele metalice (aluminiu și oțel), dar și cele din plastic vor fi numărate, sortate și compactate pentru a fi trimise la firmele de reciclare.

Avem mai mai mulţi furnizori Este un contract pe care îl avem cu o companie din Danemarca, şi care, la rândul ei, are contracte cu mai multe companii din Germania şi România. Investiţia, doar în echipamente, se ridică la aproape 4 milioane de euro, iar în primă fază, vom aveam în jur de 35 de angajaţi, care vor lucra în două schimburi”, a explicat, pentru Sursa de Vest, Mihai Rădoi, directorul depozitului din Giarmata.

Centrul din judeţul Timiş este al doilea deschis de RetuRo în ţara noastră, după cel inaugurat, la finalul lunii noiembrie 2023, la Bonţida, judeţul Cluj.

Sistemul Garanție-Returnare va funcționa în România cu 17 centre industriale regionale, unde RetuRO, în calitate de administrator SGR, va transporta ambalajele de băuturi colectate de la aproximativ 80.000 de comercianți.

Acestea vor fi numărate, sortate și pregătite pentru a fi transportate, apoi, către companiile de reciclare, în vederea producerii de materie primă reciclată, care va fi folosită la producția de noi ambalaje de băuturi.
RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.