Skip to main content

Patru milioane de euro, investite în apropiere de Timişoara! Se deschide un centru de sortare a ambalajelor din sticlă, plastic şi metal

Implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România aduce o investiţie uriaşă în comuna Giarmata, din judeţul Timiş, unde se deschide cel de-al doilea centru de numărare şi sortare din ţara noastră.

Este vorba despre un depozit cu o suprafaţă de 4.400 mp, care va funcţiona, începând de săptămâna viitoare, în incinta Parcului Industrial Global Vision.

Investiţia, în valoare de aproape patru milioane de euro, va crea, în primă fază, 35 de locuri de muncă pentru oamenii din zonă.

Depozitul de la Giarmata aparţine companiei RetuRO, care vrea să deschidă, în total, 17 astfel de centre regionale, pe teritoriul României.

În cel de la Giarmata vor fi transportate atât ambalajele de băuturi colectate manual, cât și automat, prin echipamente de tip RVM.

Ambalajele din sticlă vor fi numărate, sparte și pregătite pentru reciclare.

În plus, aici vor fi aduși și baloții proveniți din centrele regionale de numărare, urmând să fie supuși unui proces de sortare optică.

Ambalajele metalice (aluminiu și oțel), dar și cele din plastic vor fi numărate, sortate și compactate pentru a fi trimise la firmele de reciclare.

Avem mai mai mulţi furnizori Este un contract pe care îl avem cu o companie din Danemarca, şi care, la rândul ei, are contracte cu mai multe companii din Germania şi România. Investiţia, doar în echipamente, se ridică la aproape 4 milioane de euro, iar în primă fază, vom aveam în jur de 35 de angajaţi, care vor lucra în două schimburi”, a explicat, pentru Sursa de Vest, Mihai Rădoi, directorul depozitului din Giarmata.

Centrul din judeţul Timiş este al doilea deschis de RetuRo în ţara noastră, după cel inaugurat, la finalul lunii noiembrie 2023, la Bonţida, judeţul Cluj.

Sistemul Garanție-Returnare va funcționa în România cu 17 centre industriale regionale, unde RetuRO, în calitate de administrator SGR, va transporta ambalajele de băuturi colectate de la aproximativ 80.000 de comercianți.

Acestea vor fi numărate, sortate și pregătite pentru a fi transportate, apoi, către companiile de reciclare, în vederea producerii de materie primă reciclată, care va fi folosită la producția de noi ambalaje de băuturi.
RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.