Skip to main content

Patru milioane de euro, investite în apropiere de Timişoara! Se deschide un centru de sortare a ambalajelor din sticlă, plastic şi metal

Paște Fericit!

Implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România aduce o investiţie uriaşă în comuna Giarmata, din judeţul Timiş, unde se deschide cel de-al doilea centru de numărare şi sortare din ţara noastră.

Este vorba despre un depozit cu o suprafaţă de 4.400 mp, care va funcţiona, începând de săptămâna viitoare, în incinta Parcului Industrial Global Vision.

Investiţia, în valoare de aproape patru milioane de euro, va crea, în primă fază, 35 de locuri de muncă pentru oamenii din zonă.

Depozitul de la Giarmata aparţine companiei RetuRO, care vrea să deschidă, în total, 17 astfel de centre regionale, pe teritoriul României.

În cel de la Giarmata vor fi transportate atât ambalajele de băuturi colectate manual, cât și automat, prin echipamente de tip RVM.

Ambalajele din sticlă vor fi numărate, sparte și pregătite pentru reciclare.

În plus, aici vor fi aduși și baloții proveniți din centrele regionale de numărare, urmând să fie supuși unui proces de sortare optică.

Ambalajele metalice (aluminiu și oțel), dar și cele din plastic vor fi numărate, sortate și compactate pentru a fi trimise la firmele de reciclare.

Avem mai mai mulţi furnizori Este un contract pe care îl avem cu o companie din Danemarca, şi care, la rândul ei, are contracte cu mai multe companii din Germania şi România. Investiţia, doar în echipamente, se ridică la aproape 4 milioane de euro, iar în primă fază, vom aveam în jur de 35 de angajaţi, care vor lucra în două schimburi”, a explicat, pentru Sursa de Vest, Mihai Rădoi, directorul depozitului din Giarmata.

Centrul din judeţul Timiş este al doilea deschis de RetuRo în ţara noastră, după cel inaugurat, la finalul lunii noiembrie 2023, la Bonţida, judeţul Cluj.

Sistemul Garanție-Returnare va funcționa în România cu 17 centre industriale regionale, unde RetuRO, în calitate de administrator SGR, va transporta ambalajele de băuturi colectate de la aproximativ 80.000 de comercianți.

Acestea vor fi numărate, sortate și pregătite pentru a fi transportate, apoi, către companiile de reciclare, în vederea producerii de materie primă reciclată, care va fi folosită la producția de noi ambalaje de băuturi.
RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

După ce un filmuleț în care apare vicepreședintele CJT, Alin Popoviciu, căruia Viorica de la Clejani îi cântă refrenul unei piese deocheate a devenit viral pe internet, acesta vine cu explicații publice.
Președintele PNL Timiș, Marilen Pirtea, reacționează la scandalul legat de relocarea elevilor de la Liceul Tehnic de Vest, care urmează să fie mutați în alte unități de învățământ pentru a face loc elevilor de la Colegiul „Ana Aslan”.
Aproape cinci tone de haine uzate au fost date spre reciclare, în primele două luni și jumătate de la implementarea serviciului gratuit de colectare a articolelor vestimentare, implementat de Primăria Timișoara, în parteneriat cu CVS Recycling SRL.
Mobilizare de forțe, seara trecută, în Reșița, pentru stingerea unui incendiu foarte violent, ce a cuprins un utilaj tehnologic de prelucrare a deșeurilor metalice.