Skip to main content

Nicolae Robu, despre TM 2023: „Un adevărat dezastru! Dacă aş fi fost primar, s-ar fi întâmplat alte lucruri”

Întors pe cai mari în PNL Timiş, fostul primar Nicolae Robu critică dur programul TM 2023, pentru care au fost plătite zeci de milioane de euro.

În paralel, le răspunde şi celor care spun că evenimentele fac parte din dosarul de candidatură, care a fost asumat pe vremea lui.

Robu spune că în bidbook sunt trasate liniile generale care trebuie urmărite, nicidecum acţiuni punctuale.

Şi tocmai asta a făcut diferenţa în cele 10 luni care au trecut din anul în care oraşul de pe Bega deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii.

“Nu vreau să intru în detalii, pentru că este un adevărat dezastru. Vă daţi seama că mă doare sufletul. Ce asumare a fost şi asta, pentru mine şi echipa. Vă aduceţi aminte că toată lumea spunea, în acea perioadă. Toată lumea venea cu mesaje demoralizatoare, că nu avem nicio şansă (…) Evident că a fost o mare bucurie a tuturor timişorenilor, când am câştigat titlul respectiv. Nu va pot reda ce descarcare de o tensiune imensă a fost (…) Iar ziua lansării oficiale a fost un fiasco, o ruşine pur şi simplu, o ruşine. Iar ceea ce a urmat, aşişderea. Eu, dacă aş fi fost primar, nu s-ar fi întâmplat în anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii, nici 10% din lucrurile care întâmplat, ci s-ar fi întâmplat cu totul şi cu totul alte lucruri”, a spus Nicolae Robu.

În schimb, fostul primar apreciază contribuţia Consiliului Judeţean, condus de şeful său pe linie politică, Alin Nica.

Robu consideră că evenimentele organizate şi finanţate de CJT au mai salvat din onoarea Timişoarei.

„Nu aş vrea să spun că CJT a salvat Capitala Culturală, că poate ar fi exagerat şi, poate într-un fel nejustificat faţă de efortul multora care s-au ocupat pentru ca acest eveniment să fie un succes. Faptul că noi, la Consiliul Judeţean, am avut o viziune corentă încă de la început, justificată şi de experienţa pe care am avut-o de membru în juriul care desemnează şi monitorizează şi capitalele europene ale culturii, ştiam ce s-a întâmplat în alte părţi şi am vrut să facem ceva peste ceea ce am văzut în alte părţi. De aceea am avut expoziţii ca Brâncuşi, Victor Brauner, festivaluri precum Flight, Codru, Gala Uniter, Festivalul de Operă şi Operetă, JazzX sau Festivalul Luminilor, cu care am început simbolic anul Capitală Culturală şi vom încheia simetric, la finalul anului acesta (…) Ceea ce a fost iniţial în dosar, a fost modificat ulterior de Primărie, de noua administraţie, mai bine de o treime. De aceea au fost aceste derapaje, aceste chestiuni care au fost semnalate inclusiv de mass media (…) ”, a explicat preşedintele CJT, Alin Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.