Skip to main content

Mai puţine călătorii, mai puţine paşapoarte! Activitatea redusă cu 60%, la Serviciul Paşapoarte, în 2020

Pandemia de coronavirus ne-a dat vieţile peste cap, iar vacanţele au fost, în 2020, ceva rar.

O dovedeşte şi numărul mic al celor care şi-au făcut sau şi-au schimbat paşapoartele, anul trecut.

CITEŞTE ŞI: Cum ţi-ai dori să arate Universitatea de Vest? A fost deschis un concurs de soluţii, pentru schimbarea la faţă a clădirii

„Astfel, în anul 2020, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Timiș a emis un număr de 21.900 pașapoarte, cu 33.380 mai puține decât în 2019. Numărul cererilor depuse pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic a fost de 19.030, iar  numărul pașapoartelor emise pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate a fost de 774, din care 702 au fost pașapoarte simple electronice. În anul 2020 numărul pașapoartelor simple temporare a fost în scădere, fiind emise 2.870, față de 4.252 în anul 2019”, transmite Prefectura Timiş.

Numărul de documente de călătorie emise este cu peste 60%  mai mic faţă de anul precedent, la fel şi cel al paşapoartelor pierdute.

Dacă în 2019, au fost pierdute, la nivelul judeţului Timiş, 1.777 de paşapoarte, anul trecut doar 919 persoane au reclamat asta.

De asemenea, au fost pierdute 709 pașapoarte electronice și 5 au fost declarate ca fiind furate.

CITEŞTE ŞI: Şi-au văzut moartea cu ochii, după ce o maşină a “zburat” pe câmp şi s-a răsturnat cu roţile în sus

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.