Skip to main content

Haos la centrul de vaccinare din Lugoj! Pe 60 de locuri, au fost programaţi peste 200 de oameni

În această dimineaţă, a început şi în judeţul Timiş, imunizarea persoanelor care se încadrează în etapa a doua.

Este vorba despre bolnavii cronic, persoanele de peste 65 de ani şi angajaţii din domenii cheie.

CITEŞTE ŞI: Noi pacienţi COVID, în stare gravă! Creşte iarăşi numărul bolnavilor de la ATI

Pentru ei, au fost amenajate opt centre de vaccinare, cu nouă fluxuri: Iulius Mall Timişoara (2 puncte), Spitalul CFR (1 punct), Spitalul Municipal Lugoj (1 punct), Spitalul Deta (1 punct), Spitalul Sânnicolau Mare (1 punct), Centrul de Vaccinare Dumbrăviţa, Centrul de Vaccinare Ghiroda şi Spitalul Făget.

Probleme au fost semnalate încă de dimineaţă, la Centrul de Vaccinare de la Lugoj, unde capacitatea este de 60 de persoane.

Însă, în platforma de programări apar trei fluxuri de vaccinare, astfel că au fost permise peste 200 de înscrieri pentru fiecare zi.

“Nu ştiu exact câţi sunt programaţi pentru astăzi, dar sunt peste 200. Urmează să vedem exact câţi dintre ei se prezintă. Noi încercăm să îi vaccinăm pe toţi, dar dacă nu putem, o să începem să îi sunăm să îi reprogramăm. Noi nu putem rezolva problema, pentru că nu avem cum să mai amenjăm alte puncte de vaccinare. Nu ne permite spaţiul. Sunte şi spital suport COVID”, a declarat pentru sursadevest, Ionuţ Cocoş, managerul Spitalului Municipal Lugoj.

Singura soluţie o reprezintă deschiderea unor centre noi de vaccinare, care să preia surplusul de pacienţi programaţi la Lugoj.

Dar, deocamdată nimeni nu ştie când se va întâmpla asta.

CITEŞTE ŞI: Mai puţine călătorii, mai puţine paşapoarte! Activitatea redusă cu 60%, la Serviciul Paşapoarte, în 2020

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în această perioadă ultima ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare, manifestare care îşi propune să aducă mai aproape de sufletul publicului larg bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă.
Mai multe echipaje de pompieri s-au mobilizat în această dimineață pentru lichidarea unui incendiu violent.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Un nou centru medico-social va fi amenajat în Timișoara, cu fonduri europene. Acesta urmează să asigure îngrijiri medicale pentru bolnavii cronici, pentru pacienții post-operatori, dar și pentru cei care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.