Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Zi decisivă pentru Nicolae Robu! Primarul Timişoarei află dacă dosarul în care este acuzat că a vândut ilegal două apartamente, va fi trimis în judecată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 40 de milioane de lei este prejudiciul estimat de procurori DIICOT în dosarul în care au cercetat vânzarea mai multor imobile din Timişoara.

Ancheta a vizat tranzacţii efectuate de pe vremea când oraşul era condus de Gheorghe Ciuhandu, până în prezent.

CITEŞTE ŞI: Măşti de protecţie gratuite, pentru populaţia vulnerabilă! Alfred Simonis: Guvernul n-a avut timp de românii fără posibilități. Doar de whisky, bere și trabuc.

De altfel, în acea perioadă au fost încheiate cele mai multe dintre contractele de vânzare-cumpărare, cercetate de oamenii legii.

Pe data de 30 decembrie 2019, procurorii au anunţat finalizarea anchetei şi au dispus trimiterea în judecată a 9 persoane din Primăria Timişoara.

Mai exact, sunt vizaţi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu – 61 de contracte, Nicuşor Miuț, fostul director al Serviciului Patrimoniu din Primăria Timișoara, Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei – 61 de contracte, actualul primar, Nicolae Robu – 2 contracte, viceprimarul Dan Diaconu – 1 contract, Traian Stoia. fost viceprimar  - 1 contract, şi Martin Staia, fost director Direcţiei Clădiri, din cadrul municipiului Timişoara – 2 contracte, Simona Vîrlea, jurost – un contract şi Gabriela Iova, jurist – 1 contract.

„În perioada septembrie 1996 – ianuarie 2014, cei nouă funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și-ar fi încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 pentru a vinde, în mod nelegal, 207 de imobile ce aparțin fondului locativ de stat, unor persoane care nu ar fi avut nici un drept să le cumpere, cauzând un prejudiciu de 42.756.719 lei (9.514.392 euro) în dauna statului”, anunţau procurorii DNA, la finalul anului trecut.

Astăzi, dosarul a ajuns în camera preliminară, unde judecătorul va decide ce se va întâmpla cu el.

Sunt două variante: fie merge în instanţă, la Tribunalul Timiş, fie este întors la procurori, pentru refacerea cercetării.

CITEŞTE ŞI: Peste 200 de cazuri noi de coronavirus! În Timiş nu a mai apărut niciun caz nou

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login