Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

VIDEO Operațiune de amploare pentru mutarea copacilor valoroși de pe Bogdăneștilor! Printre ei și un tei de 12 metri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O operațiune de amploare în care sunt implicate mai multe direcții și societăți ale Primăriei Timișoara, are loc în aceste zile pe Calea Bogdăneștilor.

Totul pentru mutarea copacilor valoroși din zona șantierului. 

Operațiunea, care a fost planificată de mai multe săptămâni, a început marți, prin mutarea a șase copaci valoroși și va continua și în următoarele zile. Printre aceștia și un tei de 12 metri plantat de unul dintre locuitorii din zonă în ziua în care s-a născut copilul său. Copacul, care cântărea cu tot cu balot în jur de 30 de tone, a fost ridicat cu o macara a STPT, încărcat într-un camion și transportat câteva sute de metri mai departe, într-un parc.

Timișoara trebuie să se dezvolte, dar nu cu prețul pierderii unor copaci valoroși, cărora le-a luat ani să crească și să se dezvolte. Chiar dacă toate noile proiecte includ spații verzi și plantarea de noi copaci, am cerut ca toți arborii valoroși care sunt acum pe șantierele orașului să nu fie tăiați, ci mutați în siguranță. Moștenirea verde a orașului trebuie salvată, iar Timișoara trebuie să redevină orașul parcurilor și al florilor, așa cum era cunoscut în trecut”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Întreaga operațiune a fost planificată de conducerea Primăriei Timișoara și Direcția de Mediu.

Mutarea copacilor în noul parc a fost realizată cu sprijinul executantului și al STPT și a fost supervizată de Direcția Tehnică.

pom

Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 15:57

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login