Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

VIDEO: Momentul în care Cascada Bigăr se prăbuşeşte! Ce spune activistul de mediu, Mircea Jumanca

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre cele mai frumoase şi cunoscute locuri din România a fost distrus.

Este vorba despre Cascada Bigăr, din judeţul Caraş-Severin, care s-a prăbuşit, iar momentul a fost surprins de o camera de supraveghere a Romsilva.

CITEŞTE ŞI: O istorie romanțată a uneia dintre cele mai frumoase povești din fotbalul românesc

“Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate.Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, au anunţat cei de la Romsilva.

La scurt timp, a venit şi reacţia unui activist de mediu, care consideră că influenţa omului a dus la prăbuşirea cascadei.

„Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a declarat Mircea Jumanca pentru Deutche Welle.

CITEŞTE ŞI: Continuă lucrările de dezinsecție la Timișoara, atât la sol, cât și pe cale aeriană! Vor dura aproape toată luna

 

Ultima modificare Marți, 08 Iunie 2021 10:36

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login