Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Video: Mărturia cutremurătoare a unei adolescente forțate să se prostitueze! Ce chinuri a îndurat fata şi ce sfat are ministrul Românilor de Pretutindeni, pentru tineri?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, trage un semnal de alarmă! 

Aceasta a venit la Timișoara pentru a continua campania de informare, în special a tinerilor, asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României.

CITEȘTE ȘI: Incendiu puternic noaptea trecută, la Timișoara! Zeci de oameni evacuați din locuințe

Mai exact ministerul de resort urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.

min 4

Astăzi, Natalia Intotero a vorbit în fața tinerilor de la Loga. Elevii din anii terminali au ascultat cu sufletul la gură poveștile dureroase, dar adevărate ale altor tineri care au trecut prin experiențe cumplite, din pricina faptului că nu s-au informat înainte să plece în străinătate, sau înainte să accepte un loc de muncă.

Tinerii au ascultat pveste unei fete care s-a îndrăgostit de un băiat de 26 de ani, a avut o relaţie cu el, după care a forţat-o să se prostitueze, într-un apartament din Timișoara. Acesta a fost însă numai începutul.

O partidă de sex a fost, inițial, 50 de lei, apoi a crescut preţul la 200-250 de lei, în funcţie de client. Bărbatul care mă forţa să mă prostituez făcea parte dintr-un clan foarte mare. După aproximativ patru luni în care m-a forţat să mă prostituez aici, în Timişoara, m-a dus în Italia, unde m-a obligat să fac aceleaşi lucruri. Mă bătea, nu mă lăsa să mănânc. Mă bătea şi la masă, dădea cu pumnii, cu picioarele, cu tot ce găsea dădea în mine. Am fost maltratată în ultimul hal şi mă ameninţa în permanenţă că îmi ia copilul, că mă omoară, că îmi scoate rinichii şi mi-I vinde. Acolo, aveam cam 10 clienţi pe zi”, povesteşte tânăra.

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero le-a explicat tinerilor ce trebuie să facă pentru a nu cădea victime ale traficanților.

Siguranța cetățenilor români, fie că vorbim de cetățenii din afara graniței, fie de cetățenii din țară, în special a tinerilor, ne-au determinat să continuăm această campanie națională Informare acasă, siguranță în lume. Suntem la a doua ediție, încercăm prin intermediul campaniei, prin efortul întregului Guvern, să îi informăm pe cei care doresc să călătorească, să studieze sau să își aleagă un loc de muncă în străinătate. Considerăm că un cetățean informat este un cetățean câștigat. Prin intermediul acestei campanii nu ne propunem să-i încurajăm pe cetățenii români, pe tineri, să plece în afara graniței în vederea căutării unui loc de muncă, noi ne dorim însă, să avem cât mai puține cazuri de români, de tineri, care cad pradă celor două fenomene, traficului de persoane și a sclaviei moderne”, a spus Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni. 

CITEȘTE ȘI: O nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare și-a deschis porțile! Ce găsiți aici?

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” s-a derulat în toate județele și a avut două etape. După prima ediție, conform Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane a crescut cu 40% numărul cetățenilor care înainte să  călătorească, să muncească sau să studieze în afara granițelor, consultă instituțiile abilitate din România și din afara granițelor.

Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 16:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Amenzi usturătoare, pentru cei care parchează la Calea Martirilor! Anunţul autorităţilor locale

Amenzi usturătoare, pentru cei care parchează la Calea Martirilor! Anunţul autorităţilor locale

Şoferii din partea de sud a Timişoarei au parte de noi restricţii de criculaţie, care vizează Calea Martirilor.

Detalii

Acţiunea buldozerul, la Timişoara! Primarul a dat ordinul de demolare a unei clădiri ridicate ilegal

Acţiunea buldozerul, la Timişoara! Primarul a dat ordinul de demolare a unei clădiri ridicate ilegal

Forfotă mare în această dimineaţă, pe bulevardul Dragalina nr. 24 din Timişoara, unde primarul a descins pentru a pune în aplicare o hotărăre judecătorească.

Detalii

Atenţionare pentru crescătorii de albine din Timişoara! Mâine începe dezinsecţia aeriană, care poate afecta albinele

Atenţionare pentru crescătorii de albine din Timişoara! Mâine începe dezinsecţia aeriană, care poate afecta albinele

Mâine, la Timişoara, începe lupta aeriană cu ţânţarii, astfel că se vor face stropiri din avion, cu substanţa substanţa K’Othrine Profi EC 250.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login