Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

VIDEO Alertă! S-a rupt digul în zona Lugojului! Mobilizare impresionantă de forțe. Nivelul apei este mai mare decât la inundațiile din 2005

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nivel excepțional atins pe râul Timiș! Autoritățile anunță că în această dimineață, pe râul Timiș, s-a atins cota maximă, în zona Lugoj. 

Pe râul Timiș, s-a atins vârful maxim de viitură în dreptul stației hidrometrice Lugoj, fiind depășită cota de pericol cu circa 1,5 metri. Nivelul apei a depășit cu 13 cm nivelul maxim istoric înregistrat în anul 2005. În acest moment, cotele sunt în scădere. 

 În cursul dimineții, la ora 9.00, nivelul râului Timiș a depășit cota coronamentului digului aflat pe malul stâng, pe un sector aflat la circa 3 km în aval de localitatea Lugoj. În acest condiții, după trei ore, prin eroziune, s-au format două breșe, de circa 30 metri fiecare, situate la distanță de aproximativ 100 metri, prin care apa se scurge pe terenuri agricole, fără a fi inundate localități. 

Preventiv au fost evacuate două ferme din zonă.  Tot în scop preventiv s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj. Nu există riscul inundării zonelor locuite situate în aval. 

Echipele Apele Române Banat intervin cu materiale și utilaje (3 buldoexcavatoare, 6 excavatoare,  circa 70 de persoane, 2 motopompe în zona Pogăniș și Nădrag) pe sectorul Șag-Grăniceri, până la frontiera cu Serbia. Echipele de intervenție asigură tranzitarea în condiții de siguranță a viiturii formate pe râul Timiș,

Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 14:00

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login