Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

UVT deschide înscrierile pentru programul terapeutic cu exerciții fizice, destinat celor care se află în etapa post-COVID-19!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timișoara lansează un program terapeutic cu exerciții fizice, destinat celor care se află în etapa post-COVID-19.

Programul se adresează celor aflați în perioada de după traversarea unei infecții cu COVID-19 și vindecare, cei care au o trimitere medicală eliberată de un medic de specialitate, prin care se recomandă realizarea de exerciții de recuperare respiratorie și / sau musculară.

Programul terapeutic cu exerciții fizice va cuprinde ședințe de antrenament coordonate de specialiști ai Facultății de Educație Fizică și Sport, care se vor desfășura pe terenuri în aer liber ale UVT, după un calendar ce va fi anunțat participanților înscriși.

CITEŞTE ŞI: Peste 5.400 de noi infectări cu COVID, de ieri până azi! Numărul deceselor şi al pacienţilor la terapie intensivă, în continuare unul mare

Persoanele care își doresc să participe la acest program terapeutic, care au o trimitere medicală din partea medicului specialist, se pot înscrie prin intermediul acestui FORMULAR.

În calitate de universitate comprehensivă de primă talie la nivel național, UVT s-a implicat prin acțiuni de responsabilitate socială în susținerea comunității și a celor mai vulnerabile grupuri încă de la începutul pandemiei, acum un an. Pentru cazurile celor care au nevoie acută de exerciții fizice terapeutice post-Covid19, punem la dispoziție în mod gratuit servicii specializate de antrenament și coordonare a exercițiilor fizice, o cale recomandată pentru recuperarea rapidă după boala adusă de acest virus periculos. Suntem parte a unei comunități timișorene ce a fost extrem de grav afectate de pandemie, care are nevoie de un suport semnificativ și eficient pentru revenirea la normalitate”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Scopul reabilitării post-COVID 19 urmărește: reducerea riscului de readmisie, ameliorarea calității vieții pacienților, eliminarea/ diminuarea consecințelor negative: respiratorii, musculo-scheletale, neurologice, cognitive, psiho-sociale determinate de COVID-19, precum și reinserția rapidă funcțională, socială și profesională.

CITEŞTE ŞI: Sub deviza "SUSținem CAMPIONII. Ținem SUS COMUNITATEA", Timotion VII a dat startul înscrierilor la cele 6 curse din acest an

În funcție de statusul clinic și vârstă, putem individualiza și personaliza programul terapeutic după evaluarea pacienților cu ajutorul echipei multidisciplinare: medic, kinetoterapeut, profesor de educație fizică și sport, psiholog.

Ultima modificare Miercuri, 07 Aprilie 2021 13:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login