Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

VIDEO Un nou val de români, la frontieră! Mii de oameni se întorc în țară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De teama coronavirusului, mii de români plecați în străinătate, se întorc acasă.

După ce Ungaria a închis granițele, s-au format cozi kilometrice, și mii de români au rămas blocația în apropiere dintre Austria și țara vecină.

CITEȘTE ȘI: Scandalos! Cum i-a sfidat agentul unei firme de securitate din Timişoara, pe clienţii unei agenţii bancare?

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 17 martie, o convorbire telefonică cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, pentru a găsi o soluție pentru deblocarea tranzitului cetățenilor români.

Pe fondul semnalelor multiple primite din partea cetățenilor români aflați la punctul de frontieră Nickelsdorf care doresc să revină în România din diferite state europene, ministrul Bogdan Aurescu a semnalat situația umanitară creată, prin prezența unui număr considerabil de familii cu copii și persoane în vârstă (în total peste 3500 de persoane până la acest moment), și a solicitat adoptarea de urgență de către autoritățile ungare a unor măsuri care să permită reluarea tranzitului acestora pe teritoriul ungar”, transmit autoritățile. 

Ministrul Bogdan Aurescu a solicitat sprijinul omologului său pentru crearea de urgență de către autoritățile ungare a unui coridor umanitar care să permită tranzitul continuu prin Ungaria spre România al tuturor cetățenilor români aflați în prezent la frontiera dintre Austria și Ungaria.

CITEŞTE ŞI: Măsuri luate de către Retim pentru prevenirea răspândirii COVID-19!

Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că Ungaria va sprijini, ca măsură de excepție, aplicată o singură dată, repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp posibil, urmând ca detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei și tranzitarea acestuia până la granița cu România să fie stabilite, și apoi măsurile implementate, de autoritățile de resort ale ministerelor de interne din cele două țări.În paralel, pe același subiect, ministrul Bogdan Aurescu a ținut legătură și cu omologul său austriac, Alexander Schallenberg.

Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 16:39

1 comentariu

 • A.T.

  Sper ca toti astia care au mers in Romania in plina pandemie si nu se supun ordinelor sa nu mai fie lasati sa se intoarca in tarile din care au venit!

  Raportează A.T. Marți, 17 Martie 2020 19:53 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login