Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tineri din șapte țări și-au dat întâlnire într-un sat din Banat! Au învățat să facă afaceri în mediul rural

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tineri  din șapte țări au învățat să își dezvolte propria afacere în mediul rural. 

În perioada 15 – 25 august la Tabăra Marabu din satul Milcoveni, comuna Berliște, județ Caraș-Severin, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal a implementat proiectul „Antreprenori la sat” în cadrul Programului Erasmus+, proiect la care au participat 49 de tineri cu vârsta între 18 și 26 de  ani.  

CITEȘTE ȘI: Cursa rățuștelor, concerte și diverse activități la festivalul „Bega Bulevard”! Vezi aici programul complet

Cei 42 de tineri si 7 lideri din Romania, Cehia, Cipru, Italia, Portugalia, Lituania, si Ungaria  au avut posibilitatea să înțeleagă mai bine conceptul de antreprenoriat, start-up, scale-up, promovarea și sustenabilitatea unei afaceri în mediul rural, pentru a-și asigura independența financiară în viitor.

Scopul acestui schimb de tineri a fost de a dezvolta spiritul antreprenorial in rândul tinerilor din mediul rural pentru a atinge independenta financiara.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal cu sediul în Deta, continuă astfel seria proiectelor finanțate prin fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

În luna mai trei tineri români au participat la un curs de formare în cadrul proiectul YOUTH IN NATURE implementat de asociatia SUPPORT în Austria, la Gmunden, alături de alți 28 de tineri din 9 țări. În luna iunie alți 6 tineri cu vârste de peste 18 ani au participat la un proiect implementat de PLAN BE PLAN IT BE IT în Cipru, având ca tema reciclarea deșeurilor prin artă. În luna august 14 tineri au participat la Potenza în Italia la un propiect cu teme sportive. 

CITEȘTE ȘI: Continuă și astăzi distracția la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cu Ruga Bănățeană!

Toate aceste proiecte au fost finantate prin Programul ERASMUS+.

deta2 1

Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 09:53

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login