Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișul are o strategie turistică pe următorii 10 ani!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Județul Timiș are o strategie în ceea ce privește dezvoltarea turismului în următorii 10 ani.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Trei victime şi pagube uriaşe, după un incendiu devastator! Pompierii s-au chinuit 8 ore să stingă flăcările

Documentul concretizează dorința de dezvoltare integrată a sectorului turistic în județul Timiș și se dorește a fi un instrument de lucru util dezvoltării de parteneriate public-private.

Aceasta este încheierea unui demers care a durat cel puțin trei ani de zile, după ce Consiliul Județean Timiș și consilerii au tot cerut o strategie pentru turism în Timiș. Au urmat anii în care am obținut pentru strategie și perioada în care ea a fost realizată. Acum suntem la un capăt de drum și la un început ca să spun așa. Ne dorim foarte mult să punem accentul pe dezvoltarea turismului de weekend și dezvoltarea turismului rural în Timiș. Și pentru asta sperăm ca de la anul să avem curse regulate, cel puțin sezoniere către obiective turistice cum sunt zona Lacului Surduc, Băile Calacea, Buziaș, Jimbolia, unde se află șase muzee, acolo unde pot ajunge fie familii cu copii, fie vârstinici, oameni care în momentul acesta nu călătoresc atât de mult în Timiș. Ne dorim de asemenea ca în următorii ani să avem un parc tematic în județul T imiș, acest lucru  fost deja discutat cu reprezentanții Consiliului Județean și avem susținerea dumnealor”, spune Delia Barbu, directorul APDT. 

Chiar dacă foarte mulți sunt sceptici în ceea ce înseamnă turismul în județul Timiș, prin realizarea acestui material amplu putem discuta de posibilitățile de dezvoltare turistică în Timiș. Din punct de vedere al Consiliului Județean, domeniul turismului reprezintă o oportunitate de dezvoltare importantă. Cred că la baza acestei strategii să stea în fiecare an un plan de acțiune care trebuie să aibă ținte foarte clare anuale, un raport de activitate în ceea ce înseamnă implementarea și un plan de acțiuni. Am observat un obiectiv foarte important și vreau să fac referire și anume o colaborare foarte bună și strânsă între autoritățile publice și private în domeniul turismului. Cred că acest lucru este esențial pentru că după cum știri rolul Asociației este de a crea evenimente, de a pune în valoare anumite obiective turistice, iar rolul mediului privat este de a atrage turiști, de a crea trasee, de a crea circuite turistice în județul Timiș”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra. 

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii de frontieră au înlemnit când au văzut buletinul unei femei care intra în ţară! Ce au observat?

Strategia urmează să fie aprobată în plenul Consiliului Județean Timiș.

Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2018 15:21

1 comentariu

  • George N.

    Un turism rural se clădește pe adevărul rural ce îl găsim în istorie, în complexitatea lui, nu cu produse cumpărate de la Metro prefăcute în papricaș. Regiunea noastră nu are nici o șansă să-și construiască un turism profitabil fără a reface reperele satului din ultimii 700 de ani. Minciuna istorică pentru această perioadă, propagată în conștiința locuitorilor de manualele școlare și autorități, este un surogat, care alături de diferite kitsch-uri prezentate pe post de moștenire culturală, nu poate dezvolta un turism. Scoateți la iveală istoria adevărată a Banatului și vom avea un turism cel puțin agreat dacă nu unul la nivel ridicat. O căruță cu roți de cauciuc, tri ponevi și trei aliniate dintr-o monografie 80% scrisă din inspirația poeziilor patriotice nu pot face turism. Se dărâmă istoria peste noi, de la Orșova la Sânnicolau Mare, dar suntem imuni la adevăr. Pe baze șubrede nu poți construi nimic. Se va scufunda Clisura, se va dărâma Herculiana, se va topi sub soarele pustei pleiada de clădiri vechi parțial distruse, iar noi ne vom hrăni cu rime centenare. O greșală profundă, pentru care Banatul va suferi mai mult decât suferă acum.

    Raportează George N. Luni, 29 Octombrie 2018 17:51 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login