Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișorenii pot sesiza problemele din oraș direct de pe telefonul mobil! Primăria Timișoara a lansat o nouă aplicație

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De astăzi, timișorenii pot face sesizări la primărie direct de pe telefonul mobil!

Primăria Timișoara a lansat o nouă aplicație pentru smartphone, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, prin care cetățenii pot semnala problemele existente în oraș.

Aplicația poate fi descărcată de astăzi și se numește „Primăria Timișoara”. Ea a fost dezvoltată gratis de firma Expertissa pentru Primăria Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Adolescentă de 16 ani, reținută de polițiști! A dat spargere după spargere

„Aplicația le permite cetățenilor să facă sesizări, cu tot ce consideră ei demn de sesizat. Le permite să urmărească ce se întâmplă cu cererile lor și să să urmărească în direct ședințele din consiliul local. Ce este deosebit este că problemele sesizate ajung prin distribuire direct la cei ce se ocupă de ele, iar cetățeanul care le-a sesizat poate să vadă în ce stadiu se află problema. Funcționarii nu mai intervin pe traseu, totul se distribuie prin sistemul automat de management al documentelor”, a spus Nicolae Robu.

Astfel, timișorenii pot face sesizări cu privire la străzi și trotuare, iluminat stradal, trafic rutier și semne de circulație, transport public, dar și sesizări privitoare la curățenia din oraș, mai exact sesizări legate de orice problemă observă în Timișoara.

Totodată, există și o secțiune specială unde apar toate evenimentele publice aprobate de Primărie, înscrise pe zile, într-un calendar, dar și o secțiune ce conține numerele de telefon utile, cum ar fi Poliția, Retim, STPT sau Direcția Fiscală.

CITEȘTE ȘI: Continuă emoțiile pentru elevii de clasa a XII-a! Astăzi susțin examenul la limba maternă

Aplicația are și o secțiune pentru formulare, așadar timișorenii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri ori să stea la cozi.

„O aplicație care oferă cetățeanului o flexibilitate în a sesiza aspecte din oraș. Avantajul prinicipal al acestei aplicații este că face legătura directă cu funcționarii, iar fiecare problematică se va duce direct la cel care se va ocupa de problemă”, spune Niste Marius, directorul firmei Expertissa.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că, funcționarii sunt obligați să raspundă, însă în cazul în care o persoană face o sesizare și nu primește răspuns, acesta poate face o altă sesizare menționând că problema nu s-a rezolvat.

Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 14:15

2 comentarii

 • Mihaela velea

  Pe strada Timis nr 22, SC B, ap 12, Timișoara, se zguduie blocul, efectiv se mișcă, deoarece cineva taie un zid de rezistenta. Presupun ca este la apartamentul 15.
  Va rog sa verificați și sa rezolvați sa nu pice blocul, sunt câteva fisuri deja la celelalte apartamente. Voi suna și la televiziuni sa vina sa filmeze. Nu e de jucat cu aceste lucruri.
  Sa vina cineva de urgenta sa vadă ce se întâmplă, tot blocul se mișcă de la ora 8.....

  Raportează Mihaela velea Miercuri, 10 Noiembrie 2021 09:02 Link la comentariu
 • Bizgan Rodica

  Buna ziua.Pe str Petre Olariu, bl B133, in spatele blocului este o grămada de gunoi, care zace aici de o luna jumătate.Este un focar de infecție având in vedere ca sunt șobolani care mișuna in gunoi. Va rugam , găsiți o rezolvare urgentă

  Raportează Bizgan Rodica Joi, 16 Iulie 2020 07:48 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login