Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișoara iese din carantină, deși rata de infectare este de peste 8 la mie! Și localitățile limitrofe scapă de restricții

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Timișoara și localitățile limitrofe scapă de carantină! Propunerea de prelungire a restricțiilor nu a primit voturile necesare.

CITEȘTE ȘI: Numărul cazurilor noi de coronavirus, în continuare unul mare! Peste 6.000 de infectări și 112 decese, raportate azi 

În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile. În urma votului s-a decis ridicarea carantinei.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare”, transmit reprezentanții Prefecturii.  

Numărul cazurilor de coronavirus a continuat însă, să crească la Timișoara. Dacă pe data de 6 martie, atunci când s-a decis carantinarea orașului, rata de infectare era 7,49, astăzi a ajuns la 8,19 cazuri la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI: 30 de fluxuri noi de vaccinare, în Timiș, de săptămâna viitoare! Programările se pot face de astăzi

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către DSP a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localități, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru cele două localități.

Cele două săptămâni de carantină se încheie duminică noaptea.

Ultima modificare Sâmbătă, 20 Martie 2021 22:05

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login