Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișoara a răsunat: „Păcat, păcat de sângele vărsat”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Mai bine haimana decât trădător, mai bine huligan decât dictator.

Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist”- refrenul care a făcut istorie, dar și refrenul cu care sute de timișoreni și-au început, sâmbătă seara, marșul în memoria celor decedați la Timișoara în decembrie 1989. Timp de aproximativ două ore, membrii ai Drukeria, studenți, timișoreni care și-au pierdut rude în timpul Revoluției, dar și persoane ce doreau pur și simplu să păstreze vie memoria celor căzuți în decembrie 1989 au ieșit pe străzile orașului pentru a marca cum se cuvine ziua în care primii revoluționari au murit.

Ca în fiecare an, s-a plecat din Piața Maria. Cu lozinci precum „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „Timișoara” sau „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat „ s-a pornit înspre Catedrala Mitropolitană, unde s-a făcut o scurtă oprire.  Aici militanții au urcat pe scările bisericii și au strigat pentru eroii căzuți în decembrie ’89. “Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor” a răsunat toată Piața Victoriei.

Plimbarea a continuat cu o oprire la Operă, iar ulterior, s-a pornit după programul obișnuit spre Memorialul Revoluției și spre Cimitirul Eroilor, destinația finală, unde au fost depuse și coroanele pe care cei prezenți le-au cărat încă din Piața Mariei.

Ziua de 17 decembrie a fost declarată, printr-o hotărâre de Consiliu Local, zi de doliu la Timișoara. Astfel, în cinstea celor ce au murit luptând pentru libertate,  toate instituțiile publice au arborat drapelul național, lumânările au ars toată ziua pe scările Catedralei Mitropolitane și în Piața Victoriei.

Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 19:12

Galerie de imagini

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login