Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Surprize în programul de 1 Decembrie, la Timișoara! Parada militată va avea loc după prânz, iar seara va avea loc retragerea cu torțe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Surprize pregătite de autorități, în programul de 1 Decembrie.

Evenimentele încep încă de la primele ore ale dimineații cu depuneri de coroane și jere la Cimitirul Eroilor (8.30-9.15), apoi la Monumentul comemorativ al colonelului Virgil Economu (9.30-9.50) și la Monumentul Eroilor Neamului din Cimitiru din Șagului (10.15-10.45).

De la ora 12.00 va vea loc dezvelirea busturior lui Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și a Regelui Ferdinand I, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în holul Palatului Administrativ din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Scene cumplite în tren! Un adolescent a fost bătut şi jefuit de trei indivizi!

De la ora 13.30 evenimentele se mută pe bulevardul Take Ionescu, în fața Inspectoratului Județean de Poliție. Așadar, de la ora 13.30 vor fi întâmpinate autoritățile, se va prezenta onorul, se salută Drapelul de Luptă și se va intona Imnul României.

Apoi între orele 13.35 și  13.45 va avea loc o slujbă religioasă oficiată de ÎPS Ioan Selejan împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Timișoarei și preotul militar al garnizoanei.

Între 13-45 și  13.55 vor avea loc alocuțiunile oficialităților, după care se va realiza dispozitivul de defilare.Va avea loc și un scurt moment artistic susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal”, de solista de muzică populară Cristina Teodora Stanciu și de recitatorul de poezie, actorul Teatrului Național Timișoara, Bogdan Spiridon.

De la ora 14.05 va începe parada militară, va fi prezentată tehnica din dotare a MapN, MAI, SRI, a Penitenciarului Timișoara și a Poliției Locale Timișoara. La ora 14.30 se încheie evenimentele de pe Take Ionescu.

De la ora 15.00 timișorenii sunt așteptați pe Podul Traian. Aici va vi tramvaiul tras de cai, Fanfara ”Big Band”, tramvaiul istoric ”gemenele” și tramvaiul turistic ”TramTur”, care vor porni în călătorie spre Catedrala Mitropolitană.

De la ora 15.30 în Piața Victoriei va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblurile “Ghiocelul”din Giroc, „Doina Timişului” al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara,”Semenicul”  din Reșița,”Timișul” și soliștii invitați: Mariana Deac, Ramona Vița, Mihaela Petrovici, Silvana Râciu, Petrică Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Dumitru Stoicănescu, Titian Puichiță, Mariana Zota, Anca Panțâru, Ioan Surdu.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la mai multe adrese din Timiș ale unor indivizi bănuiți de braconaj și deținere ilegală de arme

Anul acesta, după o perioadă de câțiva ani va avea loc și retragerea cu torțe a militarilor Brigării 18 Infanterie ”Decebal”. Aceștia vor pleca de la Monumentul Virgil Economu, pe Calea Lugojului, Bulevardul Take Ionescu, Bastionul Theresia, Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Victoriei.

Seara de la 19.40 va avea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăcioun și aprinderea iluminatului festiv de sărbători. De la ora 20 va avea loc un concert susținut de Ștefan Bănică, formația Bosquito și Alexandra Stan, urmat de focurile de artificii.

Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2018 13:32

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login