Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Solicitanţi de azil, prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră au prins la graniţă mai mulţi migranţi ce au solicitat azil politic în România, în timp ce încercau să ajungă ilegal în vestul Europei.

Patru cetăţeni străini din Congo, Camerun şi Bangladesh au încercat să iasă ilegal din România, spre Ungaria, pe la „frontiera verde”.

În cursul nopţii de 13.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, pe direcţia localităţii de frontieră Cenad, patru persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină. Cei în cauza, doi bărbaţi şi două femei, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Camerun, Congo şi Bangladesh, au vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Romania. Cei patru au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, motiv pentru care s-au deplasat pe jos, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane străine urmând să fie predate unei echipe operative din cadrul Centrului de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil  din Timişoara, pentru luarea măsurile legale ce se impun.

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login