Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Semnal de alarmă, tras de medicii dentiști! Tot mai mulți pacienți speriați de COVID, amână vizita la stomatolog până ajung în situații care le pun sănătatea în pericol

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscutul doctor stomatolog, Horia Colibășanu, atrage atenția asupra importanței prevenției orale în timpul crizei medicale generate de Covid-19.

CITEȘTE ȘI: Transferul Aeroportului Timişoara, la autorităţile locale, atacat la CCR! Reacţia deputatului Alfred Simonis care a iniţiat această lege

Și asta pentru că tot mai mulți pacienți speriați de declarații exagerate amână vizita la stomatolog până ajung în situații care le pun sănătatea în pericol.

Frica de dentist a fost o problemă cu care noi, stomatologii, ne-am confruntat dintotdeauna. În momentul de față însă, în contextul pandemiei, anxietatea atinge cote alarmante și este întreținută de informații lipsite de suport științific.  A fost  mediatizată declarația unui expert OMS și îndemnul de evitare a serviciilor stomatologice deși probabilitatea transmiterii Covid-19 prin microparticule este necunoscută. În întreaga lume cabinetele dentare funcționează fără probleme, cu respectarea protocoalelor de siguranță" a spus dr. Horia Colibășanu.

horia

Afecțiunile stomatologice reprezintă o sursă de suferință, izolare socială și chiar deces, fapt confirmat chiar de către Organizația Mondială a Sănătății. Conform mai multor asociații stomatologice internaționale, inclusiv American Dental Association care vorbește în numele a 163.000 stomatologi americani, serviciile stomatologice și prevenția orală sunt esențiale pentru asigurarea sănătății de ansamblu a pacienților. Cabinetele stomatologice sunt un mediu sigur pentru pacienți deoarece se respectă proceduri stricte care împiedică răspândirea virusului.

Nu există focare de Covid-19 în cabinete stomatologice. Nu au fost raportate nici cazuri de infectare la dentist. În schimb ce știm sigur este că pacienții care își amână controalele și tratamentele au de suferit, riscul afectării sănătății dentare fiind unul real și palpabil. Mi se pare trist și dezamăgitor că în România nu a reacționat nimeni la recomandările neîntemeiate de amânare a vizitelor la stomatolog. Cred că singurele intervenții care pot fi amânate sunt cele cosmetice, în rest, ar trebui să încurajăm prevenția și mersul la doctor" a completat dr. Horia Colibășanu.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș pregătește noi serii de cursuri autorizate! Vezi aici despre ce este vorba

Ca gest de încurajare pentru timișoreni, Horia Colibășanu oferă 100 de consultații gratuite pentru a demonstra că există sănătate orală fără panică. 

Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 17:03

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login