Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se agravează situaţia de la Făget! Doi oameni au murit, iar focarul a crescut cu încă 5 persoane

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Făgetul este primul oraş din România care a intrat în carantină, după noua lege şi totodată, aici este cel mai mare focar de infecţie cu COVID-19 de la nivelul judeţului Timiş.

Astăzi au fost raportate 5 cazuri noi de coronavirus, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 52.

CITEŞTE ŞI: Scandal în toiul nopţii! Un bărbat a fost bătut, iar un altul, ameninţat cu cuţitul, din cauză că ascultau muzică la maxim!

Din păcate, s-au înregistrat şi două decese.

„Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.
În acest context, au fost indentificate toate persoanele care se încadrau în definiția contactului apropiat, fiind testați conform Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată și s-a dispus măsura carantinării, după caz. În vederea efectuării anchetei epidemiologice, DSP Timiș a nominalizat o persoană responsabilă, care împreună cu o echipă de specialiști analizează și implementează măsurile sanitare impuse de situație”, transmite DSP Timiş.

Pentru un plus de siguranță, în zona respectivă. s-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor publice.

S-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localității care au fost cooptati cu contactarea și monitorizarea din punct de vedere medical a contacților izolați la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă.

În paralel, primarul din Făget a început să distribuie măşti gratuite, atât în oraş, cât şi în cele trei stae aparţinătoare, pentru care s-a impus de asemenea, carantina: Colonia Mică, Bichigi şi Temereşti.

În primă fază, edilul va împărţi 15.000 de măşti de protecţie, primite de la Consiliul Judeţean Timiş.

CITEŞTE ŞI: Focar de infecţie cu COVID-19, la centrul de tratare a cancerului din Timişoara! 10 persoane, printre care şi un pacient, confirmate cu coronavirus

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login