Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

SCANDALOS! Pasageri întorși din drum, pe Aeroportul Timișoara, de Ryanair

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nervi întinși la maximum pentru mai mulți pasageri ce au ales să călătorească de la Timișoara la București cu o cursă a companiei Ryanair.

Aceștia s-au îmbarcat în această dimineață, la ora 07.35, au zburat până în Capitală și ... s-au întors înapoi! Pilotul nu a aterizat pe aeroportul din București din cauza faptului că era ceață. Astfel, planurile a aproape două sute de pasageri au fost date peste cap.

"Cursa Ryanair 957K Timişoara-Otopeni s-a întors din zbor din cauza vizibilităţii scăzute de la Otopeni. Cursa a decolat de la Timişoara conform programului, la ora 07.39 (ora locală), dar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de la Otopeni, pilotul a decis să revină la Timişoara, unde a aterizat la ora 09.20 (ora locală). Compania a decis anularea cursei. Cei 171 de pasageri vor fi redirecţionaţi spre o altă cursă a companiei", au explicat reprezentanții Aeroportului Timișoara.

Conform unor pasageri din avion, problema nu ar fi fost una de ordin tehnic,însă, ci una de ordin uman, acuzând Ryanair că nu are pregătirea necesară pentru aterizarea pe ceață.

În România puţini piloţi sunt certificaţi să opereze în condiţii de vizibilitate 0, iar aceștia sunt, de cele mai multe ori, de la companiile aviatice mari. În funcţie de categoria pentru care sunt autorizaţi, ei pot ateriza la o anumită vizibilitate. Dacă eşti certificat să aterizezi la o vizibilitate de 500 de metri pe înălţime, spre exemplu, nu ai cum să aduci aeronava la sol când cei din turnul de control raportează o vizibilitate sub 200 de metri. Astfel, de multe ori, ca să nu pună în pericol siguranța pasagerilor piloții aleg să amâne aterizarea.

UPDATE:

Reprezentanții companiei aeriene au trmis un punct de vedere cu privire la incidentul din această dimineață. Aceștia au menționat că:

Acest zbor de la Timișoara la Bucuresti (16 Ianuarie) nu a putut ateriza pe Aeroportul București Otopeni din cauza ceții dense, ulterior întorcându-se la Timișoara. Clienții afectați au fost apoi transferați cu un autocar la București. Ryanair le prezintă scuze sincere tuturor clienților afectați de această deviere cauzată de vreme, care a fost cu totul în afara controlului nostru.

Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 17:34

2 comentarii

 • CRISTI

  Ce titlu interesant ai găsit . SCANDALOS!!!!!!!!!!! Dacă se prăbușea ce titlu puneai GĂLĂGIOS !!!!!!!!!!!!

  Raportează CRISTI Luni, 16 Ianuarie 2017 18:00 Link la comentariu
 • cor

  nici cum nu e bine la romani,daca doamne fereste ateriza se intampla ceva,nu spuneau ca de ce a aterizat pe ceata,bla ,bla...ma si mir ca zboara Ryanul pe banii astia 9 euro...15...

  Raportează cor Luni, 16 Ianuarie 2017 15:04 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login