Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Scandal de proporții într-o localitate de lângă Timișoara! A fost nevoie de intervenția Poliției

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un scandal de proporții a izbucnit la Dumbrăvița, iar în ajutor au fost chemați polițiștii.

Protagoniști sunt primarul comunei și consilierii locali care au făcut front comun și secretarul Primăriei din localitate.

Mai exact, Victor Malac și reprezentanții Consiliului Local Dumbrăvița au sesizat Comisia de Disciplină de la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș, cu privire la mai multe abateri disciplinare ale secretarului Primăriai, Ramona Diana Marinchi.

CITEȘTE ȘI: Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

În urma acestei sesizări, în data de 10 aprilie, s-a întrunit Comisia de Disciplină care a analizat atât sesizările, cât și apărarea formultă de secretar. În cele din urmă însă, s-a decis destituirea acesteia.

Raportul final al Comisiei de Disciplină a fost comunicat primarului din Dumbrăvița, care are obligația legală de a-l pune în executare, respectiv de a emite Dispoziția privind destituirea din a Ramonei Diana Marinchi, secretarul comunei.

La începutul acestei săptămâni însă, primarul comunei Dumbrăvița a sesizat din nou Instituția Prefectului, de această dată cu privire la faptul că și-a îndeplinit obligația legală de a emite dispoziția, însă secretara a refuzat să o înregistreze în Registrul special această dispoziție, la fel refuzând să înregistreze și alte dispoziții care o privesc. Totodată, primarul comunei Dumbravița a cerut sprijinul Corpului de Control al Prefectului pentru a debloca activitatea instituției pe care o conduce.

În consecință, în data de 23 aprilie 2019, Corpului de Control al Prefectului s-a deplasat la sediul Primăriei Dumbrăvița, în vederea medierii acestei situații, precum și pentru a efectua un control tematic privind activitatea primarului și a secretarului în perioada 2016 – prezent. S-a constatat faptul că dispoziția de destituire a secretarului, precum și alte dispoziții care privesc secretarul, nu sunt înregistrate și nici comunicate Prefectulului, potrivit prevederilor legale”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului.

CITEȘTE ȘI: Impact violent pe autostradă! Două tiruri au fost distruse în urma unui accident cumplit

În momentul în care i s-a pus în vedere să înregistreze toate dispozițiile emise de primar pe care nu le-a înregistrat până în acest moment, secretara a refuzat, refuzând totodată să predea Registrul Unic și ștamplilele instituției.

În această situație, primarul a convocat o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Dumbrăvița și a cerut ajutorul polițiștilor. Astfel a fost sigilat biroului secretarului instituției în care se aflau registrele și ștampilele.

Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 15:42

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login