Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Risc de incendiu diminuat, la Spitalul COVID din Timişoara! Panoul electric de la Victor Babeş a fost schimbat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

15 ore. Atât a durat înlocuirea tabloului electric principal al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.15 ore.

Acesta asigură funcționarea sistemului electric din întreg spitalul.

Pentru înlocuirea lui a fost necesară amplasarea unui generator de mare putere, de la ISU Banat, care a preluat, practic, alimentarea electrică a unității sanitare pe timpul schimbării panoului de curent.

CITEŞTE ŞI: Record negativ de pacienţi COVID, la terapie intensivă! Avem şi cel mai mare număr de copii în stare gravă

Înlocuirea tabloului electric principal era esențială. Riscam în orice moment să se producă un scurt circuit și instalația să ia foc. A fost o operațiune complicată, care a necesitat multă atenție și expertiză. Înlocuirea acestui tablou a fost una dintre soluțiile propuse de specialiștii de la Universitatea Politehnica Timișoara, care au realizat, în urmă cu câteva săptămâni, un bilanț energetic, o evaluare a sistemului electric, și au apreciat că este necesară schimbarea  acestuia. Nu este însă totul. Va trebui, în cele din urmă, modernizat întreg circuitul electric din spital, care nu doar că este foarte vechi, dar în aceste zile este și suprasolicitat. Practic, în fiecare salon avem pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow și de ventilație non-invazivă duc la o suprasarcină asupra sistemului electric”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Cât timp sunt pacienți internați în numar mare, care nu pot fi mutați, o lucrare de reabilitare completă a rețelei de alimentare cu energie electrică a spitalului este imposibil de realizat.

Mai mult, există un proiect de modernizare a Secției de Terapie Intensivă ce nu poate fi demarat din cauza pandemiei.

CITEŞTE ŞI: Primarii PSD din Timiş nu acceptă firimiturile liberalilor! Edilii refuză banii din fondul de rezervă, oferiţi de Guvernul Cîţu!

Noul tablou electric include diferențiale de tensiune, un întrerupător general de 1000 de amperi, 10 întrerupătoare de tip diferențial, care au o siguranță si o sensibilitate mărite la fluctuațiile de curent, și mai multe siguranțe cu un amperaj cuprins între 40A și 100A.

Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obținuți cu ajutorul fundației Spitalului Victor Babeș. Vreau să mulțumesc comunității locale care a înțeles încă o dată să ne sprijine. Fără acest ajutor, nu am fi reușit să înlocuim tabloul electric. Timișorenii știu că Spitalul Victor Babeș este al comunității, iar de aproape 20 de luni este în linia întâi a luptei împotriva unei pandemii care ne-a schimbat viețile. Este un gest de solidaritate pentru care noi, medicii de la Victor Babeș, ne  înclinăm”, mai spune Oancea.

Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 11:25

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login