Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Reacţia lui Nicolae Robu, după ce procurorii DNA l-au trimis în judecată în dosarul clădirilor vândute fraudulos

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro, dosarul celor 207 imobile din Timişoara, vândute la preţuri de nimic, a fost trimis în judecată.

Printre cei 9 inculpaţi care vor ajunge în faţa magistraţilor se numără şi actualul primar al oraşului, Nicolae Robu, acuzat pentru înstăinarea a două locuinţe.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Scene terifiante într-o casă de pariuri! Un individ a scos cuţitul şi l-a pus la gâtul unei angajate! Ce a urmat?

“Sunt surprins să aflu că am fost trimis în judecată, citez, <<pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată>>. De ce? Pentru că toată viața mea am fost un om cinstit -ultracinstit!-, dăruit 100% interesului public în toate asumările(…) Eu nu știu ce au făcut ceilalți acuzați în dosar, un dosar în care este vorba despre sute de locuințe, locuințe foarte bune, majoritatea situate în centrul vechi al orașului și nici nu mă interesează, dar știu ce am făcut eu. Eu am semnat, DUPĂ ce 4 sau 5 semnături anterioare ÎMI GARANTAU că totul este LEGAL, contractele de vânzare-cumpărare către / de către chiriași pentru două locuințe ultramodeste, deloc centrale -una de 25 mp, alta de 50 mp”, a scris primarul Timişoare, pe pagina lui de facebook, unde a publicat şi imaginile cu cele două case pentru care a fost trimis în judecată.

cladiri robu

Edilul a mai precizat că  vânzarea celor două locuinţe nu a fost decisă de el, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului primar.

“Acuza adusă este că vânzarea s-a făcut în baza Legii 112, care statuează un mod de calcul al prețului avantajos chiriașului, în condițiile în care o cerință de aplicabilitate a acestei legi nu ar fi fost respectată. După ce am fost chemat la DNA, le-am cerut explicații celor din comisie și mi s-a spus că ei au decis vânzarea în baza unei hotărâri de dinainte de a fi eu Primar, bazată pe sentințe judecătorești care au dispus același lucru în cazuri similare”, a mai scris Nicolae Robu.

CITEŞTE ŞI: Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, trimis în judecată de DNA, în dosarul retrocedărilor ilegale!

De asemenea, primarul a accentuat ideea că nu are nicio legătură cu vânzarea / retrocedarea de locuințe valoroase, în zona centrală și cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro.

În plus, spune că de când este primar nu s-a retrocedat nicio clădire, ci din contra au fost readuse în domeniul public, prin instanţă, 3 clădiri spitalicești ultracentrale şi toate cele 8 foste cinematografe.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login