Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Râul Timiș, promovat ca obiectiv turistic, de-o parte și de alta a graniței!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Râul Timiș, considerat coloana vertebrală a Banatulu, promovat din punct de vedere turistic.

Proiectul a început în luna iulie 2017 și are o durată de desfășurare de 18 luni, iar partenerii își propun să dezvolte turismul de-a lungul râului Timiș și în valea acestuia, de o parte și de alta a graniței dintre România și Serbia.

CITEȘTE ȘI: Noi destinaţii de vacanţă, de pe Aeroportul Timişoara! Unde veţi putea zbura, la vară?

Este un proiect amplu, care leagă două țări într-un demers ce are ca scop promovarea turismului ecologic prin creionarea și marcarea unor trasee de cicloturism pe cărări naturale de-a lungul Timișului și în valea acestuia, dezvoltarea și marcarea unor plaje și locuri de pescuit sportiv, amplasarea de bănci și umbrare și a unor observatoare de păsări, în Rezervația Satchinez și în Pădurea Macedonia.

”Proiectul Eco TImiș pleacă de la imaginea râului Timiș ca o coloană vertebrală a Banatului și îl promovează ca pe un produs turistic de-a lungul său, pe ambele părți, ale României și Serbiei, de la izvoare până la vărsare, în Pancevo, în Dunăre. Ceea ce ne propunem este să promovăm râul Timiș, să legăm de acesta toate obiecctivele turistice apropiate de el, să aducem turiști folosind acest pretext al diferitelor activități ecologice de-a lungul râului Timiș, plimbări cu canoe, primbări cu bicicletele, observare de păsări în diferite arii protejate din Timiș și în același timp să le oferim ocazia acestor turiști de a descoperi aceste obiective turistice aflate în apropierea râului”, dpun Delia Barbu, director APDP Timiș.

În plus, din primăvara anului 2019, turiștii vor avea gratuit la dispoziție biciclete, canoe și un catamaran pentru plimbări pe râul Timiș și de-a lungul acestuia.

CITEȘTE ȘI: Ai fost victima unui abuz administrativ sau în justiţie? La UVT primeşti consiliere gratuită!

Proiectul este derulat în oglindă, cu partenerii din Serbia. Până acum au fost achiziționate 12 canoe, 30 de biciclete și un catamaran.

Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 16:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login