Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Protest, în faţa Tribunalului! Patronii sălilor de sport şi instructorii de fitness cer redeschiderea sălilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai mulți antrenori de fitness și clienți ai sălilor de sport din oraș au protestat astăzi la Tribunal și au cerut redeschiderea sălilor de fitness.

Cauza susținută de aceștia a ajuns pe masa judecătorului după ce activitatea operatorilor fitness a fost suspendată acum 4 săptămâni printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

CITEŞTE ŞI: Jaful anului! Un individ a furat din casa unei bătrâne 300.000 de euro

"Măsura închiderii sălilor de fitness din Timiș este restrictivă și discriminatorie deoarece nu apare în actul de declarare a stării de alertă (H.G. nr. 856/14.10.2020 si HG 967/ 13.11.2920)și este făcută cu depăşirea competenţelor de către autoritatea publică locală. Hotărârea semnată de prefectul județului Timiș a fost adoptată în contradicție față de actele normative aflate în vigoare la data pronunțării hotărârii care permiteau desfășurarea de activități de pregătire fizică în săli de sport", spune Ramona Olteanu, managerul Friends Arena.

În total, 7 antreprenori din domeniu au dat în judecată Prefectura şi CJSU, pe motiv că închiderea sălilro de sport este o măsură abuzivă.

În aşteptarea deciziei magistraţilor, au protestat în faţa Tribunalului.

"Măsurile care s-au luat pentru reglementarea sălilor de fitness nu au fost nici graduale, nici proporționale. Niciunde în România nu a existat un focar de infecție Covid-19 într-o sală de sport, organizarea spațiului interior permite distanțarea socială și asigurarea tuturor măsurilor de igienă", spune Cosmin Şorban, managerul Smartfit Studio.

Decizia judecătorului este așteptată astăzi.

În cazul în care soluționarea este nefavorabilă, operatorii fitness sunt hotărâți să meargă mai departe cu demersurile în instanță.

CITEŞTE ŞI: Peste 9.000 de cazuri noi de coronavirus și 171 de decese, de ieri până azi! Peste 1.200 de pacienți sunt la ATI

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login