Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Proiect inițiat de deputatul Alfred Simonis! Aeroportul Timișoara, transferat de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul Alfred Simonis, liderul social democraților timișeni vrea ca Aeroportul Internațional Timișoara să ajungă în subordinea autorităților locale.

Acesta a anunțat că împreună cu colegii săi din Parlament a depus o inițiativă prin care dorește ca acțiunile deținute în prezent de Ministerul Transporturilor la Aeroportul Timișoara să fie preluate de Consiliul Județean Timiș si Primăria Timișoara.

Din punct de vedere legislativ, am depus împreună cu mai mulţi colegi, un proiect de lege prin care acţiunile Ministerului Transporturilor să fie distribuite spre Primăria Timişoara şi CJT. E foarte bine să fie la autorităţile locale. Este un proiect fără partizanat politic, e depus cu două luni înainte de alegeri, deci nu ştim cine va veni la conducerea Consiliului Judeţean, de exemplu. Este important ca aeroportul să nu stea la cheremul unui baronaş vremelnic. Mă oblig ca până la finalul mandatului să promovez acest proiect. Aeroportul Internaţional Timişoara e pe profit, este una dintre puţinele societăţi din cadrul Ministerului Transporturilor cu management eficient, majoritatea au situaţii economice dificile. Aeroportul din Timişoara nu e aici, e de ani de zile pe profit. Marea problemă este că doi baroni locali, din judeţe din jurul Timişului, doresc să pună mâna pe aeroport. Au mai încercat o preluare şi fuziune cu cel din Arad. Aşa ceva e ca şi o uniune dintre un elefant şi un purice. Cel din Timiş trebuie să se dezvolte, să crească”, spune liderul PSD Timiş, Alfred Simonis.

fredi

Potrivit proiectului depus de social democrați, 55% din actiuni ar reveni CJT, 25% – Primăriei Timișoara, iar 20% să rămână Fondului Proprietatea, însă aceste procente nu sunt bătute în cuie.

Ultima modificare Sâmbătă, 27 Iunie 2020 11:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login