Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Problema gunoaielor, din nou în atenția autorităților din Timiș! Situația este extrem de gravă, 16 localități îngropate în gunoaie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

16 localități din Timiș, îngropate în gunoaie, iar problema pare să nu se rezolve prea curând.

Având în vedere problemele cu colectarea deșeurilor din cele 16 localități din județul Timiș (zona 2 Jimbolia - Sânnicolau Mare), prefectul Eva Andreaș a convocat, astăzi, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. A fost prezentată situația de la ora actuală, adică faptul că este un blocaj total la colectarea deșeurilor, firma care are contract de operare de circa un an și jumătate - Brai Cata - nemairidicând deșeurile deloc.

CITEȘTE ȘI: Infractori de mici! Ce au putut să facă trei copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani?

Firma Brai Cata a fost notificată în 27 august de ADID Timiș, despre intenția de reziliere a contractului, cerând să se continue ridicarea deșeurilor până la desemnarea unui nou operator, însă deșeurile nu au mai fost ridicate.

În această situație, la nivelul celor 16 unități administrative teritoriale afectate s-au convocat Comitetele locale pentru situații de urgență, care au decis ca primăriile să gestioneze situația deșeurilor din localități.

Astăzi însă, în cadrul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a luat o  „HOTĂRÂRE” privind situația generată de întreruperea activității de colectare și transport a deșeurilor menajere la nivelul unităților administrativ teritoriale din zona 2 Jimbolia din județul Timiș. Iată ce prevede această hotărâre:

 „Art. 1 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș constată existența unei situații de urgență la nivelul celor 16 unități administrativ-teritoriale din zona 2 Jimbolia, generate de întreruperea activității de colectare și trasport a deșeurilor de către operatorul de salubrizare, prin afectarea sănătății populației și poluarea excesivă a mediului.

Art. 2. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, va lua act de situația de urgență constatată și va dispune măsurile legale în regim de urgență, pentru asigurarea continuității activității de colectare și trasport a deșeurilor din zona 2 Jimbolia 

Art. 3. ADID Timiș, va informa zilnic prefectul județului Timiș, în calitate de președinte al CJSU Timiș, despre măsurile aplicate și va lua măsurile legale care se impun, în vederea evitării unor situații care să afecteze starea de sănătate a populației și poluarea excesivă a mediului. 

Art.4 Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș vor monitoriza permanent și vor informa prefectul județului Timiș, în calitate de președinte al CJSU Timiș, dspre situația generată la nivelul zonei 2 Jimbolia”.

Conform acestei Hotărâri, până când ADID va desemna, prin licitație, un nou operator, primăriile vor gestiona situația deșeurilor, prin forțe proprii sau cu ajutorul unor firma de specialitate.

CITEȘTE ȘI: [Video] Imagini din timpul bătăii dintre suporterii dinamoviști și cei ai Politehnicii Timișoara, din centrul orașului

Reamintim că în luna august prefectul de Timiș a cerut Autorității Naționale pentru Reglementare de Servicii Comunitare de Utilități Publice să demareze un control la Firma Brai Cata. Vicepreședintele CJT, Valentin Tudorică, a spus însă că a fost informat de ANRSCUP că a fost ridicată licența de operarea a firmai Brai Cata pentru zona 2 din Timiș și suspendată pentru zonele 3 și 4.

Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2019 15:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login