Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Primul centru de fructe și legume din Timiș, prinde contur! Cum va arăta noua construcție?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studiul de fezabilitate pentru Centrul de colectare a legumelor și fructelor de la Tomnatic, primul care va fi realizat în regim public în Timiș, este aproape finalizat.

CITEȘTE ȘI: Accident înfiorător! Doi muncitori electrocutaţi la Timişoara! Unul dintre ei se zbate între viaţă şi moarte

Documentația va fi predată Consiliului Județean de către contractant în cel mult o lună. În acest moment, sunt disponibile primele imagini cu modul în care va arăta construcția.

LEGUME 3 1

Centrul de legume și fructe este un proiect pilot, care va putea fi multiplicat și în alte zone din județ. Acesta vine în sprijinul micilor producători din zona Gottlob - Lovrin - Tomnatic, inclusiv a celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânnicolau Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș etc. În funcție de rezultate, se dorește ca astfel de centre să fie construite și în celelalte bazine legumicole din Timiș, precum Jimbolia - Checea - Sânmihaiu Român, Ciacova - Giera - Gătaia și Belinț - Lugoj - Traian Vuia.

Investiția va fi amplasată pe un teren de 11.509 mp. Depozitul are rolul de rolul de a asigura menținerea calității și proprietăților legumelor și fructelor, în vederea consumului pe perioada toamnă - primăvară sau chiar până în perioada noilor producții. De asemenea, depozitul trebuie să asigure condițiile tehnologice pentru preluarea, păstrarea sau tranzitarea produselor horticole.

După ce primim studiul de fezabilitate, urmează, anul acesta, licitarea proiectului tehnic și a execuției. Va fi primul construit de către Consiliul Județean și ne dorim să facem și altele, pentru a acoperi întreg județul. Condițiile optime de păstrare a fructelor și legumelor va permite producătorilor din județ să desfacă mai multe produse în magazinele din Timișoara și din Timiș. Investiția va aduce câștiguri mai mari pentru producătorii locali, dar și produse mai proaspete pentru consumatorii finali”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Recomandări pe timp de caniculă! Ce trebuie să evitați pe cât posibil?

Zona Tomnatic a fost aleasă în urma unui studiu realizat, la cererea Consiliului Județean, de către Universitatea de Științe Agricole din Timișoara privind sectorul de legume și fructe la nivelul județului. Bazinului legumicol și pomicol Gottlob - Lovrin - Tomnatic este caracterizat prin suprafețe mari cultivate cu legume, datorită factorilor zonali de microclimat și a solului propice pentru practicarea legumiculturii, numărul potențialilor utilizatori fiind considerabil.

LEGUME 2 1

Ultima modificare Luni, 12 August 2019 12:13

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login