Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Prima persoană infectată cu tulpina britanică a coronavirusului, la Timișoara! Câte cazuri sunt în total, în România?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crește numărul bolnavilor COVID, la care a fost depistată forma nouă a virusului, cunoscută ca tulpina din Marea Britanie.

Până acum, pe teritoriul României au fost depistate 52 de cazuri, însă specialiștii spun că numărul ar putea fi mult mai mare.

CITEȘTE ȘI: A fost actualizată lista cu ţări galbene! Dacă vii din aceste state, intri obligatoriu, în carantină

Este imposibilă depistarea tuturor cazurilor, pentru că la noi nu prea se fac secvențieri.

Până acum, în România au fost făcute astfel de analize în cazul a 506 dintre pacienții confirmați cu COVID-19.

Specialiştii diviziei de cercetare a grupului MedLife anunţă noi rezultate în cadrul studiului de secvenţiere a genomului virsului SARS-CoV2. Astfel, din cele 90 de probe provenite în intervalul 25 – 29 ianuarie a.c. din mai multe oraşe ale ţării (Bucureşti, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targovişte, Ploieşti, Timişoara, Reşiţa, Hunedoara, Focşani, Lugoj, Chişineu Criş, Slatina, Olt), s-a constatat că 24 dintre acestea conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie", transmit reprezentanții Medlife, care au făcut cam 75% dintre secvențierile din țara noastră.

Cazul din Timișoara este acum în atenția Direcției de Sănătate Publică.

Este vorba despre o femeie de 40 de ani, care nu are istoric de călătorie.

CITEŞTE ŞI: Primul caz de paralizie facială temporară, în România, în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin Pfizer!

Conform anchetei epidemiologice, contacții ei sunt doar membrii familiei.Acum, însă, inspectorii reiau ancheta, pentru a afla mai multe detalii despre acest caz.

Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2021 12:18

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login