Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pericolul persistă! Risc de inundaţii pe mai multe râuri din Timiş

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia rămâne îngrijorătoare în judeţul Timiş, după ce debitele râurilor au crescut în urma ploilor.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat anunţă că pericolul nu a trecut, iar pe unele râuri cotele de apărare sunt încă depăşite.

Reprezentanţii ABA Banat au făcut publică situaţia hidrologică reactualizată a cursurilor de apă aflate în bazinele Bârzava, Moraviţa şi Timiş, care înregistrează şi la această oră creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale fazelor de apărare.

În bazinul Bega Veche, pe râul Bega Veche, nu mai există nici o fază de apărare depăşită. De azi noapte se înregistrează creşteri de debite şi niveluri şi pe râul Timiş.

În acest moment, pe râul Timiş, până la staţia hidrometrică Cebza, debitele sunt în scădere, iar în aval de Cebza spre frontieră cu Serbia, debitele sunt în creştere uşoară datorită propagării undei de viitură.

Pe râurile Bârzava şi Moraviţa, debitele sunt în scădere la toate staţiile hidrometrice.

La această oră, depăşiri ale fazelor de apărare se înregistrează:

-în bazinul Bârzava, pe râul Bârzava, s.h. Partoş: F I + 134 cm,

-în bazinul Moraviţa, pe râul Moraviţa, la s.h. Moraviţa: F I +57 cm,

-în bazinul Timiş, pe râu Timiş, la s.h. Cebza: F I+62 cm, s.h. Rudna: F I +38cm, s.h. Gad: F I +25 cm, s.h. Grăniceri: F I+24cm.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2016 15:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login